- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hangi e-posta adreslerine Cevap yazmak istiyorum?
Kılık kıyafetinize nasıl özen gösteriyorsanız, e-posta adresinize de aynı özeni göstermelisiniz. Öğrencilerin bana e-posta göndermesini her zaman teşvik ediyorum. Ancak “[email protected]” ya da “[email protected]” gibi e-posta adreslerine cevap yazmak gelmiyor içimden (ama yine de yazıyorum).Hangi bir e-posta hesabı var?
Adınız “Ali Tuna” ise, alabileceğiniz en iyi adres “alituna” şeklinde olur. Eğer istediğiniz adres daha önceden alınmışsa öncelikle farklı e-posta alternatiflerini denemelisiniz. Bildiğiniz gibi, e-posta hesabı alabileceğiniz tek adres gmail.com değil. Yahoo.com ve özellikle de Outlook.com iki önemli alternatif olarak ön plana çıkıyor.İyi bir e-posta adresi almak ister misiniz?
“Ahmet1” ve “Ahmet540” ise iyi bir e-posta adresi almayı beceremediğinizi gösterir! Eğer e-posta adresinizi söylerken utanmak istemiyorsanız, bu yazıyı okuduktan sonra ilk işiniz adınız ve soyadınızdan oluşan, profesyonel gözüken, iyi bir e-posta adresi almak olsun. Bu yazıyı öğrencilerimin e-posta adreslerini görünce yazmıştım.
Birbirlerine e-posta atmak yerine mesajlaşmayı tercih ediyorsun?
Artık insanlar birbirlerine e-posta atmak yerine WhatsApp’tan mesajlaşmayı tercih ediyor ama, yine de e-posta adreslerinde görüntü kirliliğinin önüne geçmek için paylaşmakta fayda gördüm. Belki on-on beş yılda bir gelen bir fırsatla, sadece adınızdan, ya da sadece soyadınızdan oluşan bir e-posta adresi alma şansınız olabilir. Almayın!
İyi bir e posta adresi nasıl olur?
İyi bir e posta adresi nasıl olur? Çok basit: Adınız ve soyadınızdan oluşur. Araya başka şeyler katmaya başlarsanız, problem çıkmaya başlar. Adınız “Ali Tuna” ise, alabileceğiniz en iyi adres “alituna” şeklinde olur. Eğer istediğiniz adres daha önceden alınmışsa öncelikle farklı e-posta alternatiflerini denemelisiniz.İsmi ve e-posta adreslerine bakmayın.?
Sesli harfleri çıkarmayın. İsminiz Mehmet Yılmaz ise, “[email protected]”, “[email protected]”, ya da “[email protected]” adresleri kötü tercihler olur. Böyle bir adresi bir toplantıda e-posta adresinizi soran bir kişiye tarif etmeye çalıştığınızı hayal edin: “meh tire met tire yil tire maz et meyıl nokta kom”. Komik oluyor değil mi?Hangi e-posta adresiniz var?
E-posta adresiniz sizi utandırmasın. Yüz yüze iletişimde ilk izlenim ne kadar önemliyse, yazılı iletişimde de aynı öneme sahip. İş görüşmesi için e-posta adresiniz istendiğinde “[email protected]” cevabını verirseniz, işi alma ihtimaliniz azalabilir. Çünkü böyle bir e-posta adresi özensizliği, umursamazlığı gösterir.
E-posta adresiniz sizi utandırmasın.?
E-posta adresiniz sizi utandırmasın. | by Mücahid Zengin | Medium E-posta adresiniz sizi utandırmasın. Yüz yüze iletişimde ilk izlenim ne kadar önemliyse, yazılı iletişimde de aynı öneme sahip.