AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi durumlarda zeyilname duzenlenir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.511
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi durumlarda zeyilname düzenlenir?​

Sigorta poliçesi hazırlanırken yapılmış bir yazım yanlışı, adres değişmesi veyahut teknik bazı hataların olduğu hallerde zeyilname düzenlenmektedir. Bu durumlar fark edildiği, bilindiği, sigorta şirketi ve sigortalı kişi anlaşması gerçekleştiği takdirde zeyilname düzenlenir.

Sigorta Zeyil ne demek?​

Sigorta Zeyil ne demek?
Sigorta poliçenizde hatalı bir bilginin yer alması ya da poliçedeki bilgilerin güncellenmesi gibi durumlarda yapılan düzenleme işlemine zeyil adı verilir. Bu düzenleme sonrasında oluşturulmuş belge ise zeyilname olarak bilinir.

Sözleşme zeyilname nedir?​

Zeyilname, iki taraf arsında yapılan sözleşmelerde, sözleşme süresi içerisinde her iki tarafın karşılıklı anlaşarak ilgili sözleşme üzerinde değişiklik yaparak ek maddeler eklemesine verilen isimdir.

Kaç tür zeyilname vardır?​

Kaç tür zeyilname vardır?
sigorta poliçelerinin ek bir parçası gibi kabul edilir. zam zeyili, ek teminat ilavesi zeyili, işletenin değişmesi zeyili, iptal zeyili, adres – plaka vb. değişikliği zeyili gibi birçok türü vardır. herhangi bir sözleşmeye ilave yapmak için kullanılan formata denir.

Ihalelerde zeyilname hangi durumlarda düzenlenir?​

Bunu dikkate alan kanun koyucu, Kanunun 29/II maddesinde ilan yapıldıktan sonra, tekliflerin hazırlanmasını veya işin gerçekleştirilmesini etkileyebilecek maddi veya teknik hatalar veya eksikliklerin idarece tespit edilmesi veya isteklilerce yazılı olarak bildirilmesi halinde, ihale dokümanında zeyilname (yazılı ilave …

Zeyilname kaç gün önce düzenlenir?​

Zeyilname kaç gün önce düzenlenir?
Yapılan bu değişikliklere ilişkin ihale dokümanının bağlayıcı bir parçası olan zeyilname, son teklif verme gününden en az on gün öncesinde bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde ihale dokümanı alanların tamamına gönderilir.

Bütün Zeyilnamelerde ekstra prim ödenir mi?​

( ) Bütün zeyilnamelerde ekstra prim ödenir. ( ) Sigorta bedeli poliçede yazan meblağın dışında belirlenir. ( ) Sigorta primi, sigortacının hasar hâlinde ödeyeceği tazminata karşılık olarak sigorta ettiren tarafından peşinen veya taksitle ödenen ücrettir.

DASK Zeyil nasıl yapılır?​

DASK Zeyil nasıl yapılır?
DASK Poliçesinde Değişiklikler (Zeyil İşlemi) Nasıl Yapılabilir?
- Poliçedeki bilgilerin eksik veya yanlış yazılması durumunda yetkili acenteye başvurarak düzeltme yapabilirsiniz.
- Poliçe vadesi devam ederken adres değişikliği olduğunda yeni tapuya ilişkin yürürlükte olan sigortanız üzerinden zeyil işlemi yapabilirsiniz.

DASK zeyilname nasıl yapılır?​

Ihaleye kaç defa zeyilname düzenlenir?​

Ihaleye kaç defa zeyilname düzenlenir?
İHALE DOKÜMANINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI Zeyilnamenin son bildirim tarihi ile ihale veya son başvuru tarihi arasında on günden az süre kalması halinde, ihale tarihinin ertelenmesi zorunlu olup, bu erteleme sadece bir defa yapılabilecektir.

Ihalede zeyilname ne zaman düzenlenir?​

İhalenin iptal olmasının önüne geçilmesi amacıyla zeyilname örneği hazırlanır. Zeyilname süresiyse değişiklik yapılacak olan dokümanın son teklif gününden en az 10 gün öncesi olmaktadır. Zeyilname Ne Zaman ve Neden Düzenlenir? Pek çok durumda zeyilname adı verilen evraklara ihtiyaç duyulması söz konusu olabilmektedir.

Koasürans oranı ne demek?​

Koasürans oranı ne demek?
Riskin sigorta şirketi ile sigortalı arasında bölüşülmesi ; Koasürans, bu anlamda daha çok ABD’de kullanılmaktadır. En düşük koasrüans oranı sigorta bedelinin % 8’i sigortacı , % 20 si sigortalı üzerinde kalmak ve sigorta bedeli nispetinde % 2 muafiyet tenzil edilmesidir.
 
Zeyilname, bir sigorta poliçesinde yapılan değişiklikleri belgeleyen ve ek hizmetleri tanımlayan bir belgedir. Genellikle sigorta poliçesindeki hatalı bilgilerin düzeltilmesi, ek teminatların eklenmesi, işletenin değişmesi, iptal durumu, adres veya plaka değişikliği gibi durumlarda zeyilname düzenlenir. Zeyilname, sözleşme süresi içinde her iki tarafın karşılıklı anlaşmasıyla ilgili sözleşmeye ek maddelerin eklenmesine olanak tanır.

Zeyilname türleri arasında zam zeyili, ek teminat ilavesi zeyili, işletenin değişmesi zeyili, iptal zeyili, adres veya plaka değişikliği zeyili gibi çeşitler bulunmaktadır. Bu belgeler, sözleşmelere eklemeler yapmak amacıyla kullanılan standart formatlardır.

Öte yandan, ihalelerde de zeyilname düzenleme durumları söz konusudur. İhale sürecinde, teklif vermeyi veya işin gerçekleştirilmesini etkileyebilecek maddi veya teknik hataların tespit edilmesi durumunda veya isteklilerce bildirilmesi halinde zeyilname düzenlenir. Zeyilname ihale dokümanının bağlayıcı bir parçası olarak kabul edilir ve ihale tarihinden önce ilgili taraflara gönderilir.

Genel olarak, zeyilname düzenlemeleri mevcut sözleşmeleri güncellemek ve taraflar arasında yapılan anlaşmaları belgelemek amacıyla kullanılan önemli belgelerdir.
 
Geri
Üst