AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi durumlarda yangin sigortasi sona erer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi durumlarda yangın sigortası sona erer?​

Yangından sonra mallar tamamıyla zarar görmüşse (tam zıya durumunda) ödemeden sonra sigorta sona erer. Kısmi olarak hasar oluştuğunda, karşılanması için ödenen bedel toplam sigorta bedelinden düşülür.
Yangın Sigortası ana teminatları nelerdir?
Yangın sigortası; yangın, yıldırım düşmesi ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin bina, konut ve iş yerlerinde oluşturduğu hasarları teminat altına alan sigorta türüdür.
Yangın ilk ateş ne demek?
İlk ateş ne anlama gelir? Malın veya tesisin toplam değeri ile değil, sigortalı ve sigortacının aralarında belirledikleri değer üzerinden poliçe oluşturulmasıdır. Bu durumda, sigortacının azami sorumluluğu belirlenen değer kadardır. Bu değerin üzerindeki hasarlar sigortacının sorumluluğuna girmez.

Osmanlıda sigortacılık hangi olayla başlamıştır?​

Özellikle 1870’te meydana gelen ‘Büyük Pera Yangını’nda çok sayıda insan yanarak can vermiş, binalar büyük oranda zarar görmüştür. Bu olaylar sonucunda takvimler 1872 yılını gösterirken 3 İngiliz sigorta şirketinin acentelik açmasıyla sigortacılık faaliyetleri Osmanlı’da ilk kez resmi olarak başlamıştır.
Yangın sigortası kapsamı nedir?
Yangın Sigortası; yangın, yıldırım veya infilak sonucu binada meydana gelen hasarın güvence altına alındığı sigorta türüdür. Yangının söndürülmesi esnasında kullanılan su, kimyasal vb. maddelerin yaratacağı yeni hasarlar da yangın sigortası teminatı kapsamındadır.
DASK sigortası yangını kapsar mı?
DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altındadır.
Teminat; sigortaya konu olan ve belirli bir prim üzerinden sigortalanan şeyin kısmen ya da tamamen hasarlanması sonucunda , hasarın, poliçe şartları dahilinde tazmin edileceği konusunda sigortacının , sigortalıya ya da sigortadan menfaat sahibi olan kişiyi verdiği garantidir.
Türkiye’de sigortacılığın yaygınlaşması hangi olayla başlamıştır?
Ülkemizde sigortaya karşı ilgi esasen 1870 yılında İstanbul’un Beyoğlu semtinin büyük bir kısmını tahrip eden yangından sonra duyulmaya başlamış ve 1872 yılında 3 İngiliz sigorta şirketi acente olarak faaliyete geçmiş, 1878 yılında bir Fransız sigorta şirketi bunu izlemiştir.
Mükerrer sigorta kanunu ne zaman çıkarılmıştır?
Bu kanunlardan biri 25 Haziran 1927 tarihli 1149 sayılı “Sigorta Şirketlerinin Teftiş ve Murakabesi Hakkında Kanun”, diğeri de 25 Haziran 1927 tarihli 1160 sayılı “Mükerrer Sigorta Hakkında Kanun” idi. Murakabe kanununda amaç, yerli ve yabancı bütün sigorta şirketlerini kontrol altına almaktı.

Yangın sigortası depremi karşılar mı?​

 
Geri
Üst