AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi durumlarda universite ile ilisik kesilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi durumlarda üniversite ile ilişik kesilir?​

ÖNEMLİTakip ettiği öğretim programında yer alan derslerden hiç almadığı veya yarıyıl/ yılsonu sınavlarına girme hakkı elde edemediği toplam ders sayısı altı veya daha fazla olan öğrencilerin Üniversite’yle ilişikleri kesilir.

Öğrencilik haklarından yararlanamaz ne demek?​

Azami öğrenim süreleri sonunda mezun olamamış ve ek sınav hakkını kullanarak veya kullanmayarak eğitimlerine devam eden öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Bu öğrenciler sınava girdiği ders başına öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini ödemeye devam ederler.
Öğrenim süresini aşan öğrenci ne demek?
S.A) diye bir ibare görüyorlarsa (NORMAL ÖĞRENİM SÜRESİNİ AŞAN demektir) bu dönem harç ödeyecekleri anlamına gelmektedir. Normal öğrenim süresine hazırlık süresi, izinler ve kayıt dondurma süreleri dahil değildir. ÖN LİSANS öğrencileri için yukarıdaki şartlar geçerli olup, 3’ncü yılındaki bir öğrenci harç ödeyecektir.
YÖK azami öğrenim süresi nedir?
Üniversite eğitiminde azami süre nedeniyle binlerce öğrencinin eğitim hayatları tehlikeye girdi. YÖK tarafından 2014 yılında yürürlüğe giren karara göre, azami eğitim süreleri 2 yıllık bölümler için 4 yıl, 4 yıllık bölümler için 7 yıl, 5 yıllık bölümler için 8 yıl, 6 yıllık bölümler için ise 9 yıl olarak belirlendi.

Öğrenim süreniz dolmuştur ne demek?​

Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz. Öğrencilerin programlardan ilişikleri kesilir.

Lisanstan kaç yılda atılır?​

Lisans eğitimi alan bir kişinin okulunu en geç 8 yıl içinde bitirmesi gerekir. Öğrencilerin lisans eğitim hayatında bir süre bulunuyor. Bu sürenin geçilmesi durumunda tüm öğrencilik hakları elinden alınabiliyor. Hazırlık okumayan kişilerin normal şartlarda başarılı bir şekilde 4 yılda okulunu bitirebiliyor.
Kayıt dondurma en fazla kaç yıl?
Üniversite kayıt dondurma en fazla kaç yıl? Öğrenciye verilen öğrenimine ara verme izinlerinin toplamın normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz. Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir.

Geri