AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi durumlarda spor yapilmaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.967
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi durumlarda spor yapılmaz?​

Hastayken, hafif seyretse dahi, ağır cardio, takım sporları, ağırlık egzersizleri yapmamalısınız. Bunun yanında eğer şikayetleriniz ateş, akciğerlerden gelen öksürük, aşırı halsizlik ve karın ağrısı gibi ise, egzersizlere ara verip dinlenmek bağışıklık sisteminizin güçlenmesinde faydalı olacaktır.

Spor yorgunluğuna ne iyi gelir?​

Tempolu bir sonrasında ise duş alarak yorgunluğu atmak çok doğru bir yöntem. Ilık suyla alınan bu duşa banyo tuzları da eşlik ederse spor sonrası adeta bir keyif haline gelebiliyor. Yorgun hissedilen bölgelere yapılacak yumuşak bir masaj da yorgunluğu tamamen sonra erdirebiliyor.
Çok spor yapmak zararlı mı?​
Aşırı egzersiz yapmak, stres hormonlarının fazla salgılanmasına neden olabilir. Bu durum uykuya dalmayı zorlaştırabilir. Ancak vücudunuzun kırılan kasları iyileştirmek ve onları daha güçlü olanlarla değiştirmek için uygun miktarda uykuya ihtiyacı vardır. Bu nedenle aşırı egzersiz yapmak kısır bir döngüye yol açar.

Nezle iken spor yapılır mı?​

Nezle iken spor yapılır mı?
yoğun halsizlik, ateş, üşüme, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, ishal ve terleme belirtilerinden 2 ve daha fazlası mevcut ise egzersiz yapmayın ve dinlenin. dinlenmek bu seviyede hastalığı daha hızlı atlatmanıza yardım eder. yoğun halsizliğiniz varsa spor yapmamanız önerilir.

Korona olan spor yapabilir mi?​

Korona olan spor yapabilir mi?
Spor ve egzersizin psikolojiyi güçlendirmede etkisi olduğunu kaydeden psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, evde kalınan bu dönemde her gün mutlaka egzersiz ve spor yapılmasını tavsiye ediyor.

Her gün spor yapmak zararlı mı?​

Her gün spor yapmak kasların çok fazla yorulmasına ve dinlenip güçlenmeye zaman bulamamasına neden olur. Kaslarınız sizin zannettiğiniz gibi çalışırken değil dinlenirken güçlenir. Ayrıca güçlenmeyen kaslar (özellikle spora yeni başlandıysa ya da uzun süredir spordan uzak kalındıysa) sakatlanmalara da neden olabilir.

Günde en fazla kaç saat spor yapılmalı?​

Genel olarak uzmanlar, haftada en az 150 dakika orta düzeyde fiziksel aktivite yapılması gerektiğini tahmin ediyor. Bu, günde yaklaşık 20 ila 25 dakika spor yapmak anlamına gelir.
Korona hastaları spor yapabilir mi?​

Spor hasta eder mi?​

Spor hasta eder mi?
Sağlıklıyken düzenli olarak egzersiz yapın Yoğun egzersizler hastalık riskinizi artırabilir ancak kendinizi tekrar iyi hissedince egzersiz rutininizi bırakmamalısınız. Her iki doktor da egzersizin yaz üşütmesi riskini azaltmaya yardım edebileceğini vurguluyor.

Korona geçirdikten sonra spor yapılır mı?​

Korona geçirdikten sonra spor yapılır mı?
 
Korona geçirdikten sonra spor yapmak konusunda genel bir öneri vermek gerekirse, hastalığı atlattıktan sonra vücudunuzu dinlendirmek ve iyileşme sürecine destek olmak önemlidir. Ancak, bu süreç kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Doktorunuzun onayını almadan tekrar spor yapmaya başlamamak en sağlıklı yaklaşım olacaktır.

Özellikle korona gibi ciddi bir hastalığı atlattıktan sonra vücudunuzun gücünü yeniden kazanması ve eski performansına dönmesi zaman alabilir. Bu süreçte aşırıya kaçmadan yavaş ve kontrollü bir şekilde spor yapmaya başlamak önemlidir. Vücudunuzu zorlamadan, hafif tempolu egzersizler ile başlayarak zamanla yoğunluğu artırabilirsiniz.

Öte yandan, korona geçirdikten sonra oluşabilecek komplikasyonlar veya uzun süreli etkiler konusunda doktorunuza danışmanız önemlidir. Doktorunuzun önerilerine uyarak, kendinizi güvende hissettiğinizde spor yapmaya başlayabilirsiniz. Yine de dikkatli olmak ve belirtiler ortaya çıktığında sporu bırakmak önemlidir.
 
Geri
Üst