- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hangi durumlarda harç ödenir?
İstisnai bazı durumlarda örgün (birinci öğretim) öğrencileri de harç ücreti ödeyebiliyor. Örneğin, 4 yıllık fakülteyi kazanan ve okulunu uzatan öğrenciler üniversitelerin belirlediği harç ücretini ödemek zorunda.Katkı payı ne zaman ödenecek?
Öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretleri, ilgili dönem başlarında kayıt olma veya kayıt yenileme sırasında ödenir.Üniversite harç ödemesi yapılmazsa ne olur?
Katkı payı/Öğrenim ücreti zamanında ödenmezse ne olur? Katkı payı zamanında ödenmezse öğrenci kayıt yaptıramaz ve o yarıyıl öğrenim hakkını kaybeder. İlgili döneme ait katkı payını ödemeyen öğrenciler o dönem için öğrencilik haklarından yararlanamaz ve herhangi bir işlem yaptıramazlar.
Üniversite harç neden ödenir?
Üniversiteyi ikinci öğretim ya da açık öğretim şeklinde okuyan öğrencilerden alınan ücrettir. Öğretmenlerin ek olarak ders verdikleri düşüncesiyle uygulanan bir sistemdir.Üniversite harç borcu nedir?
Katkı (harç) kredisi, katkı payına karşılık olarak öğrenci adına borç kaydedilip yükseköğretim kurumlarına ödenen paradır. Yükseköğretim kurumlarından herhangi birinde öğrenim gören (ikinci öğretim ve özel yüksek öğretim kurumları dahil) önlisans, lisans, yükseklisans (master, doktora), açık öğretim öğrencileri.Öğrenim ücreti ne kadar?
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında yükseköğretim öğrencilerinin ödeyeceği katkı payı ortalama yüzde 10 zamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre tıp fakültesi öğrencilerinin ödeyeceği harç 642 liradan 706 liraya, hukuk öğrencilerinin ödeyeceği harç 340 liradan 374 liraya çıkarıldı.
2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ HAKKINDA. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri 07 Şubat 2022′ de başlayacak olup (Güncellenmiştir) 25 Şubat 2022 tarihinde sona erecektir.
Genel Bilgiler. Öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretlerine ilişkin mevzuat 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 46. Maddesi ile düzenlemekte olup kanuna www.yok.gov.tr adresinden ulaşılabilir. Katkı payı/öğrenim ücretleri; ilgili dönem başlarında kayıt olma veya kayıt yenileme sırasında ödenir.
Üniversite harç ödenmezse kayıt silinir mi?
Kayıt silinmez, pasif öğrenciler konumuna geçersiniz. AÖF kaydı yapılabilir.