Hangi dosyalar viruslu?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi dosyalar virüslü?​

Hangilerinden virüs bulaşır?
- Çalıştırılabilen dosyalar (.exe, .bat, .com.) Oy: 102 84,3%
- Medya dosyaları (.mp4, .mp3, .jpg.) Oy: 30 24,8%
- Uzantısız dosyalar (ntldr, bootmgr.) Oy: 27 22,3%
- Sıkıştırılmış dosyalar (.rar, .zip, .iso, .cab.) Oy: 42 34,7%
- Diğer (.rpx, .3ds, . txt, .dll) Oy: 44 36,4%

Exe dosyaları virüs müdür?​

Windows.exe dosyası bir virüs. Malwarebyes ile temizleyebilirsin. Windows.exe dosyasını Backdoor.Bladabindi olarak bulacaktır. ESET-NOD32 antivirüs programı Windows.exe dosyasını A Variant Of MSIL/Bladabindi.AH olarak tespit edip temizleyebiliyor.
Exe dosyasını açmadan virüs bulaşır mı?​
Hayır bulaşmaz. Bilgisayara indirip üzerine çift tıklayarak dosyanın çalışmasına izin vermediğin sürece virüs bulaşamaz.

Cryptolocker virüsü nasıl bulaşır?​

Cryptolocker virüsü nasıl bulaşır?
Virüs, bilinçsiz kullanıcıyı çok sever. Sosyal mühendisliği kullanarak size ait bir borç ya da fatura iletisi gibi görünüp, virüslü dosyayı çalıştırmanız halinde saniyeler içinde sisteminize bulaşır ve çok kullanılan tüm dosyaları (pdf, jpg, mp3, xlsx, docs, dwg, pst) şifrelemiş olur.

MP4 dosyasında virüs olabilir mi?​

MP4 dosyasında virüs olabilir mi?
mp4, .m4p, .m4r ve .m4a gibi bir uzantıyla birlikte gelir. Yani MP4 dosyalarında virüs olabilir mi diye soruyorsanız, bunun cevabı evet. Niye ya? Çünkü bu video dosyalarının uzantısı çok savunmasızdır ve virüs bulaşabilir.

Txt virüs müdür?​

txt dosyasının içinde virüs olduğunu düşünmüyorum .

Exe uzantılı dosyalar nedir?​

Sözlük anlamı çalıştırılabilir olmakla beraber bağımsız çalışabilen Windows Application dosya uzantısı (.exe) uzatılmış halidir. DLL dosyaları executable bir uygulama olmaksızın kullanılamazken exe uzantılı uygulama dosyaları bağımsız çalışabilirler.
Exe virüsü nedir?​
Svchost.exe aslında “service host” (servis ana bilgisayarı) anlamına gelir ve çoğu Windows uygulaması tarafından kullanılan bir dosyadır. Buna rağmen, kötü amaçlı yazılım geliştiricilerin algılanmayı önlemek için svchost.exe servisine kötü amaçlı dosyalar ekledikleri bilindiğinden genellikle virüs olduğu düşünülür.

Bilgisayarda virüs olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Bilgisayarda virüs olup olmadığı nasıl anlaşılır?
* Her zaman kullandığınız dosyalarınızın boyutları birden bire değiştiyse bu bir virüs işaretidir. Örneğin dosyanın normal boyutu 10 MB ancak 800 MB olarak göründüğü gibi, içerisine girdiğinizde, bu kadar büyük bir boyut çıkaracak herhangi bir dosyanın olmadığını görüyorsanız virüsten şüphelenmelisiniz.

Text dosyasından virüs bulaşır mı?​

Text dosyasından virüs bulaşır mı?

CryptoLocker virüsü nasıl temizlenir?​

PRIVATE KEY’i kullanarak CryptoLocker virüsünün şifrelediği dosyaların açılması
- Buradan CryptoLocker temizleme programını indirin.
- İndrmiş olduğunuz dosya Decryptolocker.exe dosyası virüsün şifrelediği dosyaları açacak uygulamadır.
- Decryptolocker.exe dosyasını şifreli dosyanın olduğu klasöre kopyalayın.

CryptoLocker amacı nedir?​

Crypto virüs olarak tanınan bu virüs çeşidine web master dünyasında “Cryptolocker” adı da verilir. Türkçe’ye “Fidye Virüsü” olarak çevrilen bu virüs, adından da anlaşılacağı üzere hackerler tarafından fidye talep etmek için kullanılır.
Rardan virüs bulaşır mı?​
Sadece .rar dosyası değil, doğrudan içinde virüs olan bir exe dosyası bile indirilse çalıştırılmadığı müddetçe bilgisayara virüs bulaşmaz. .rar sıkıştırılmış bir dosya formatıdır. Bu sebepten .rar dosyasının kendinde değil ama içindeki dosyalarda virüs olabilir.

WinRAR virüs mü?​

WinRAR virüs mü?
WinRAR yazılımı virüssüzdür. Ayrıca yazılım isminin üzerine tıklayarak bazı anti virüs yazılımlarının ücretsiz sürümlerini indirebilirsiniz.

Exe dosyası nasıl bulunur?​

Exe dosyası nasıl bulunur?
Çoğu EXE dosya Executable Files, ancak başka bir tür olabilecek bir şans var. Bu bilgiyi dosyanın özelliklerinde bulabilirsiniz. Bir Windows bilgisayarında, dosyayı sağ tıklayın ve özellikleri tıklayın ve “Dosya Türü” altındaki dosya türünü arayın.
 
Dosyaların virüslü olup olmadığını belirlemede bazı ipuçları bulunmaktadır. Öncelikle, virüsler genellikle çalıştırılabilir dosyalara bulaşırlar, bu yüzden .exe, .bat, .com gibi dosyaların virüslü olma olasılığı daha yüksektir. Ancak diğer dosya türlerinde de virüs bulaşma olasılığı bulunmaktadır.

Örneğin, MP4 dosyaları virüslere açık olabilir. MP4 dosyalarının uzantıları (örneğin .mp4, .m4p, .m4r, .m4a) virüslere karşı savunmasız olabilir, bu yüzden dikkatli olmak önemlidir. Ayrıca, sıkıştırılmış dosyaların içinde de virüs olabilir, bu nedenle .rar, .zip, .iso, .cab gibi dosya uzantılarına sahip dosyalara dikkat etmek gerekir.

Txt dosyaları genellikle virüs içermez, çünkü genellikle metin içeriği barındırırlar. Ancak yine de dikkatli olmak ve güvenilmez kaynaklardan txt dosyalarını indirirken dikkatli olmak önemlidir.

Exe dosyaları genellikle çalıştırılabilir Windows uygulamalarını temsil eder. Ancak bazı durumlarda kötü niyetli yazılımcılar tarafından zararlı yazılımlar bu uzantıyla maskelenmiş olabilir. Bu yüzden .exe dosyalarını açmadan önce dikkatli olunması önemlidir.

Bilgisayarınızda virüs olup olmadığını anlamanın bir yolu, dosya boyutlarının beklenmedik şekilde değişmiş olmasıdır. Örneğin, normalde küçük bir dosyanın aniden çok büyük boyutlara ulaşması bir virüs işareti olabilir. Ayrıca, bilgisayarınızdaki anormal performans düşüklüğü, tarayıcı yönlendirmeleri ve program hataları da virüs varlığını gösterebilir.

Son olarak, virüslerin temizlenmesi için güvenilir bir antivirüs programı kullanılması önerilir. ESET-NOD32 ve Malwarebytes gibi güvenilir antivirüs programları, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilir ve temizleyebilir. Virüs bulaşmış dosyaları açmadan önce dikkatli olmak ve güvenlik önlemlerini almak önemli bir adımdır.
 
Geri
Üst