- Konu Yazar
- #1
Hangi dondurma faydalı?
Sade dondurma, çok zengin ve kaliteli kalsiyum kaynağıdır, özellikle çocuklar için çok faydalıdır. Doğal sütten yapılmış, sade dondurma gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Diğer çeşitlere oranla renklendirici içermemesi daha çok tercih edilmesine neden oluyor.Yoğurt ne kadar sağlıklı?
Kasların gelişimini destekleyen yoğurt, düşük proteinli gıdalara göre her zaman daha doyurucudur. Yağ yakmaya yardımcı olduğu için diyet yapanlar öğünlerinde rahatlıkla tüketebilir. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Yoğurtta bulunan probiyotik sayesinde bağırsak florasını korur.En iyi yoğurt hangi tencerede olur?
En iyi yoğurt hangi tencerede olur?Marketlerde satılan UHT ve Pastörize sütlerden kaliteli yoğurt yapmak mümkün değildir. Sütün kaynatılacağı tencerenin mutlaka kalın tabanlı paslanmaz çelik tencere olması gerekmektedir.
Sade dondurma neye iyi gelir?
Sade dondurma neye iyi gelir?Sütten elde edilen bir tatlı çeşidi olan dondurmada protein kalitesi oldukça yüksek. Ayrıca A vitamini, B vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi kaynakları da içeriyor. Bu nedenle dondurma kasların düzenli şekilde kasılıp çalışmasına destek veriyor ve böylece doku kaybına engel oluyor.
Dondurma mideye iyi gelir mi?
Ağızda bekletilerek ılınan dondurma mide, bademcik ve bağırsakların tolere edebileceği ısıya ulaşıyor. Böylece mide ve bağırsağın doğal ısısını bozmadan sağlıklı bir şekilde tüketimi sağlanabiliyor.Ne kadar yoğurt tüketilmeli?
Fakat günlük beslenmenizde süt ve peynire hiç yer vermiyorsanız, günde 3-4 kase yoğurt tüketmeniz gerekmektedir. Tüketilecek yoğurdun ev yapımı ve doğal olması önemlidir. Yetişkinler; günlük 3 porsiyon, 65 yaş ve üzeri bireyler ise 4 porsiyon süt ve süt ürünleri tüketmelidir.Hangi tencerede yoğurt yapılır?
Hangi tencerede yoğurt yapılır?Emaye tencere veya toprak çömlekleri yoğurt yapımında kullanmanız için tavsiye ederim. Bir kilo sütü önce yüksek ateşte kabarmaya başlayana kadar kaynatın.