- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hangi dolgu daha sağlıklı?
Hangi Diş Dolgusu: Kompozit mi Amalgam mı? Günümüz diğer dolgu materyallerin gelişmesi ile artık amalgam dolgu tercih edilmemektedir. Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür.Dolgu dişi kurtarır mı?
Özellikle diş çürüklerine uygulanan diş dolguları sayesinde dişler eski güzel beyaz haline geri dönerler. Dişte yer alan küçük bir çürüğü dikkat almayan hastaların ağzındaki çürük zaman içerisinde ilerleme kaydederek diş kayıplarına neden olmaktadır.1 günde en fazla kaç dolgu yapılır?
Bir günde kaç dişe dolgu yapılabilir? Bu konuda her hekimin bir uygulama şekli olabilir. Ancak genellikle bir gün içerisinde en fazla iki dişe dolgu yapılmaktadır.
Dolguların ömrü ne kadardır?
Altın dolgular en uzun, 15 ile 30 yıl arasında, Gümüş amalgam dolgular, değiştirilmeden 10 ila 15 yıl dayanabilir. Kompozit dolgular, estetik olmalarına rağmen genellikle çok uzun ömürlü değildir. Bunları beş ila yedi yılda bir değiştirmeniz gerekebilir.
Diş dolgusu neden tutmaz?
Dolguların en büyük düşme sebebi sert cisimlerin çiğnenmesidir. Bunun yanında dolgu ile diş arasına giren tükürük de bonding malzemesinin kalitesini bozarak dolgunun dişe sıkıca yapışmasına engel olur. Bu sebeple dişe tutunamayan dolgu küçük bir müdahalede düşerek boşluk ortaya çıkar.1 günde 3 dolgu yapılır mı?
Bir günde birden fazla dişe dolgu yapılabilir. Yapılabilecek dolgu sayısı dolgunun zorluğuna ve dolgu yapılacak dişlerin bulunduğu bölgeye göre değişir.Aynı gün diş dolgusu yapılır mı?
Diş Dolgusu Hemen Yapılır Mı? Evet, diş yüzeyindeki çürük temizlendikten sonra hemen dolgu yapılması mümkündür. Bu sayede gün içerisinde aynı anda birden fazla çürük probleminizden kurtulabilirsiniz. İşlem süresi kısa olduğu gibi yapılan ağrı kesici iğneler sayesinde ise acı hissedilmez.
Diş dolgunun zararları nelerdir?
Amalgam dolgunun içerdiği cıva, sağlığa zararlı bir zehirdir; sinir ve sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, akciğer ve böbreği etkiler. Çocuk gelişimine, anne karnındayken ve ilk çocukluk döneminde zararlıdır. Çocuklar özellikle savunmasızdırlar. Civaya maruziyet solunum, sindirim ve cilt yoluyla olur.