AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi doktor kurtaj yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi doktor kürtaj yapar?​

Kürtaj işlemini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı steril ve uygun koşullar altında tıbbi bir müdahale şeklinde yapar. Kürtaj işlemi Ülkemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları tarafından yapılmasına izin verilmiştir.

Doktorun kürtaj yapmama hakkı var mı?​

Doktorun kürtaj yapmama hakkı var mı?
Doktorlara kürtaj yapmama hakkı tanınacağına dair haberleri değerlendiren tıp etiği uzmanı Dr. Muhtar Çokar, “Bu ancak kadının başka bir kuruma yönlendirilmesi koşuluyla mümkündür. Aksi takdirde kürtajın yasaklanmasıyla gündeme gelecek olumsuzluklar söz konusu olacaktır” diyor.

Her kadın doğum doktoru kürtaj yapar mı?​

Her kadın doğum doktoru kürtaj yapar mı?
D&C (Dilatasyon ve Küretaj) kadın hastalıkları ve doğum uzmanları (jinekolog) tarafından yapılır. Bu işlem yetkisi olmayan kişiler tarafından yapılmamalı. Kürtaj muayenehane, klinik ve hastanede yapılabilir.

Hangi hastanede kürtaj yapılır?​

Kürtaj işlemi hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde yapılabilir. Ancak devlet hastanelerinde doktor onayıyla ve anne ya da bebeğin sağlığı tehlikeydiyse bu işlem uygulanır. Devlet hastanelerinde istemeyen gebeliklerin keyfi olarak sonlandırılması mümkün değildir.

Kürtaj için yasal süre ne kadar?​

Kürtaj için yasal süre ne kadar?
Günümüz Türkiye’sinde kürtaj yasaldır. 1983 yılında yürürlüğe giren 2827 No’lu Nüfus Planlaması Yasası, Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana uygulanan kürtaj üzerindeki yasal kısıtlamayı kaldırdı.Yasa, 10 haftaya kadar olan gebeliklerin isteğe bağlı olarak kürtajla sonlandırılmasına izin vermektedir.

Kürtajın yasaklanması nedir?​

Kürtajın yasaklanması nedir?
Ülkemizde 10 haftalık üzeri gebeliklerin kürtajla sonlandırılması yasal değildir. Buna istisna oluşturan tek durum gebeliğin anne sağlığını tehdit etmesidir. Anne sağlığını tehdit eden bir durum oluşursa, kurul kararı ile on hafta üzeri gebelikler kürtaj ile sonlandırılabilir.

Devlet hastanesinde zorunlu kürtaj nasıl yapılır?​

Bebeğinizde ya da sizde ciddi sağlık sorunu engel, risk tespit edildiği durumlarda devlet hastanesinde kürtaj yaptırılır. Özel hastaneler, kürtaj işlemi için sigortadan yararlanmaz bu nedenle tam ücret ödemeniz gerekir. Devlet hastanelerinde böyle bir şey yoktur. SGK kürtajınızın bir kısmını karşılamaktadır.

Devlet hastanesinde bebek aldırılır mı?​

Devlet hastanesinde bebek aldırılır mı?
Kürtaj yani gebelik sonlandırma işlemi; özel hastanelerde olduğu gibi devlet hastanelerinde de yapılır ancak devlet hastanelerinde kendi rızanızla b kürtaj operasyonu yaptıramazsınız. Bebeğinizde ya da sizde ciddi sağlık sorunu engel, risk tespit edildiği durumlarda devlet hastanesinde kürtaj yaptırılır.

Kürtaj kac para 2021?​

Kürtaj kac para 2021?
İstenmeyen gebeliklerini sonlandırmak amacıyla yapılan kürtaj işlemi bebeğin anne karnından tahliye edilmesi prosedürüne dayalı bir cerrahi operasyondur. İstenmeyen gebelik fiyatları ortalama olarak 2500 TL ile 3000 TL aralığında olabiliyor.
 
Hangi doktor kürtaj yapar, doktorun kürtaj yapmama hakkı var mı, her kadın doğum doktoru kürtaj yapar mı, hangi hastanede kürtaj yapılır, kürtaj için yasal süre ne kadar, kürtajın yasaklanması nedir, devlet hastanesinde zorunlu kürtaj nasıl yapılır, devlet hastanesinde bebek aldırılır mı ve kürtaj kaç para 2021 gibi konularda detaylı bilgiler verilmiş. Kürtaj işlemi genellikle Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Yasal olarak Türkiye'de 10 haftaya kadar olan gebelikler isteğe bağlı olarak kürtajla sonlandırılabilir. Devlet hastanelerinde, anne ya da bebeğin sağlığı tehlikeye girdiği durumlarda da kürtaj işlemi uygulanabilir. İstenmeyen gebeliklerin keyfi olarak sonlandırılması mümkün değildir ve kürtaj operasyonu genellikle ciddi sağlık sorunu engel veya risk tespiti durumunda devlet hastanelerinde gerçekleştirilir. Kürtaj işlemi genellikle ücretli bir prosedürdür ve 2021 itibarıyla ortalama maliyeti 2500 TL ile 3000 TL arasında değişmektedir. Herhangi bir sağlık sorununuz ya da endişeniz varsa mutlaka bir uzmana danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst