Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi dislerin cekimi zordur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi dişlerin çekimi zordur?​

En basit çürük diş çekimi bile hastanın ağrı eşiğine bağlı olarak değişebiliyor. Çekilecek diş bölgesinin uyuşma süresi, çekilecek dişin yeri, hangi diş olduğu, çürük/kırık olması çekim süresini etkiliyor. Özellikle en arkada bulunan azı dişleri konum ve kökleri bakımından diş hekimlerini en çok zorlayan dişlerdir.
Diş ipi nasıl kullanılır?
Bir parmağınıza birden fazla diş ipi sarmayın. İşaret ve baş parmaklarınız ile diş ipini gererek, diş aralıklarınıza geçirin. İpi koparmamaya ve diş etinize zarar vermemeye özen gösterin. Diş ipinizi “C” şeklinde eğip, dişlerinizi kavrar bir biçimde diş aralıklarınızda aşağı ve yukarı doğru nazik bir şekilde gezdirin.

Köprü diş çürür mü?​

KAPLAMA YAPILAN DİŞLER ÇÜRÜR MÜ? Bu soru hastalarımız tarafından bizlere en çok yöneltilen sorulardan biri. Yazımızın başında hemen bu sorunun cevabını verelim ,sonra nedenini niçinini açıklayalım istedik:Doğru yapılan,temiz bakılan kaplamalar ve köprülerin içindeki ayak diş diye tabir edilen taşıyıcı dişler, çürümez.
Diş ipi haftada kaç kez kullanılır?
Özellikle dişlerin uzun süre sağlıklı kalması için düzenli bir şekilde diş ipi kullanılmalıdır. Diş ipi mutlaka günde en az bir kere kullanılmalıdır. Haftada en az yedi kere diş ipi kullanılması önerilmektedir.

Kaplamanın altındaki diş Çürürse ne olur?​

Bu sizin durumunuzsa, diş hekiminizin diş kaplamanızı yeniden yapması gerekebilir. Bu nedenler her zaman seramik kaplama uzmanına görünmemekle sonuçlanacaktır. Diş hekiminiz bu alanda uzman ise, seramik kaplama altında enfeksiyon veya çürük yaşama oranınız çok düşüktür.
Kaplama dişler ne zaman yenilenmeli?
Sararan, kırılan, yeteri kadar desteğe sahip olmayan, çürüyen dişlere diş kaplama uygulamalarını öneren diş hekimi uzmanları porselen kaplamaların ömrünü 15 – 20 sene olarak nitelendirmektedirler.

Kırılan dişin kökü kalırsa ne olur?​

Eğer kök çok derinde ise mutlaka cerrahi müdahaleler ile işlem yapılmalıdır. Diş kırılması sonucunda kökü içeride kaldıysa ve eski haline dönebilecek şekildeyse mutlaka estetik müdahaleler ile diş kurtarılmaktadır. Kök kanal tedavisi uygulanarak da dişin diğerlerine zarar vermesinin önüne geçilmektedir.
Diş kökü içerde kalırsa ne olur?
Kırık birazcık daha büyükse bir kaplama ile diş kurtulabilir. Sadece kökün kaldığı kırık durumlarında ise dişin çekilmesi en son düşünülmesi gereken seçenek olmalıdır. Çünkü diş çekimi ile beraber bölgede estetik ve fonksiyon anlamında kemik kaybı yaşanabilir.
 
Geri
Üst