Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi dernekler var?

Editör

Yeni Üye

Hangi dernekler var?​

Türkiye merkezli dernekler” kategorisindeki sayfalar
- Türkiye Acil Tıp Derneği.
- Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği.
- AID.
- Türk Akciğer Kanseri Derneği.
- Akdeniz Gençlik Derneği.
- ALS – MNH Derneği.
- Ankara Gazeteciler Cemiyeti.
- Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi.

Hangi vakfa üye olmalıyım?​

Hangi vakfa üye olmalıyım?
Türkiye’de Gönüllü Olmanız Gereken 10 Sivil Toplum Kuruluşu
- Toplum Gönüllüleri(TOG)
- Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı(TEMA)
- Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği.
- Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı
- Türkiye Eğitim Vakfı(TEV)
- AIESEC Türkiye.
- Greenpeace Türkiye.

Kaç tane dernek var?​

Kaç tane dernek var?
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgilereye göre Türkiye’de 122 bin 147’si aktif, 194 bin 810’u feshedilmiş toplam 316 bin 957 dernek bulunuyor.

Kaç çeşit dernek vardır?​

Türkiye genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 80 bin 212 dernek ve 4 bin 471 vakıf bulunuyor. Derneklerin 14 bin 744’ünü cami yaptırma ve kuran kursu düzenleme gibi faaliyetler üstlenen dernekler oluşturuyor.

Hangi sosyal sorumluluk projelerine katılabilirim?​

Hangi sosyal sorumluluk projelerine katılabilirim?
Gönüllü Katılabileceğiniz 7 Önemli Organizasyon
- Greenpeace. Listenin başında Greenpeace geliyor, adından anlaşıldığı gibi yeşili seviyoruz, doğayı koruyoruz ve bunu yapabilmek için birlik oluyoruz çünkü beraberken daha güçlüyüz.
- Toplum Gönüllüleri.
- YGA.
- TurkishWIN.
- AIESEC.
- TEMA.
- 7. UNICEF.

Sivil toplum kuruluşları ve faaliyetleri nelerdir?​

Sivil toplum kuruluşları ve faaliyetleri nelerdir?
Sivil toplum kuruluşlarının en önemli özelliklerinden birincisi hükümetlerden, kamu kurumlarından ve siyasi partilerden bağımsız olarak çalışabilmeleri, ikincisi tamamen toplumsal düzen ve sosyal refah için çalışmaları dolayısıyla kâr amacı gütmemeleridir.

Eğitim sivil toplum kuruluşları nelerdir?​

Eğitim Alanında Hizmet Veren Sivil Toplum Kuruluşları
- Anne Çocuk Eğitim Vakfı
- Ege Çağdaş Eğitim Vakfı
- Eğitim Sen.
- İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı
- Akçadağ-Elbistan Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı
- Asım Kocabıyık Kültür ve Eğitim Vakfı
- Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı
- BETAV – Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı

Türkiyede kaç dernek var 2021?​

Türkiyede kaç dernek var 2021?
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgilereye göre Türkiye’de 122 bin 147’si aktif, 194 bin 810’u feshedilmiş toplam 316 bin 957 dernek bulunuyor. Aktif dernekler, toplam 21 farklı faaliyet alanına ayrılmış durumda.

Merhaba! Türkiye'de pek çok farklı amaç ve hedefle kurulmuş birçok dernek bulunmaktadır. İşte "Hangi dernekler var?" konusunda paylaşılan bazı dernekler:

1. Türkiye Acil Tıp Derneği
2. Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği
3. AID (???)
4. Türk Akciğer Kanseri Derneği
5. Akdeniz Gençlik Derneği
6. ALS – MNH Derneği
7. Ankara Gazeteciler Cemiyeti
8. Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi

Ayrıca, "Hangi vakfa üye olmalıyım?" başlığında da belirli vakıflara üyelik önerileri paylaşılmış. Örneğin:

1. Toplum Gönüllüleri (TOG)
2. Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA)
3. Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği
4. Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı
5. Türkiye Eğitim Vakfı (TEV)
6. AIESEC Türkiye
7. Greenpeace Türkiye

Eğer dernek sayısıyla ilgileniyorsanız, Türkiye'de aktif olarak faaliyet gösteren 122 bin 147 dernek bulunduğunu ve toplamda 316 bin 957 dernek olduğunu belirtmek isterim.

Öte yandan, "Kaç çeşit dernek vardır?" konusunda Türkiye genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 80 bin 212 dernek ve 4 bin 471 vakıf olduğu ifade edilmiş. Bu derneklerin çeşitliliği ve amacına göre farklılık gösterdiği belirtilmiş.

Eğitim alanında hizmet veren sivil toplum kuruluşlarına örnek olarak; Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Eğitim Sen, İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı, Akçadağ-Elbistan Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı, Asım Kocabıyık Kültür ve Eğitim Vakfı, Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı, BETAV – Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı gibi kuruluşlar verilmiş.

Sivil toplum kuruluşları, toplumsal düzen ve sosyal refah için çalışan ve bağımsız olarak faaliyet gösteren kuruluşlardır. Bu kuruluşlar genellikle kâr amacı gütmeyen ve gönüllülük esasına dayanan yapılar olarak bilinir.

Umarım verdiğim bilgiler işinize yaramıştır. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz!

Geri