AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi dergiler docentlik basvuru sartlarinda beyannamede kullanilamaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi dergiler doçentlik başvuru şartlarında beyannamede kullanılamaz?​

Makale kabulünden sonra yayımlanması için yazardan ücret veya ek ücret talep eden dergiler (Yağmacı/Şaibeli Dergiler), bu ilişkinin bir çıkar çatışması içermesi nedeniyle doçentlik başvuru şartlarında (beyannamede) kullanılamaz.

Doçentlik Ders belgesi nedir?​

Cevap: Bilimsel/sanatsal yayın ve akademik çalışmalarının değerlendirilmesi sonucunda başarılı olan adaya, Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu kararı ile karar tarihinden itibaren ilgili bilim/sanat alanında “Doçentlik Unvanı” verilir ve “Doçentlik Belgesi” düzenlenir.
Doçentliğe kaç puanla Başvurulur?
Adayın, doçentlik sonrasındaki yayınlarından en az 60 puan alması koşuluyla akademik puanlama sistemindeki tüm maddelerden 100 puanı tamamlamış olması gerekir. Bunlara ek olarak, en az 1 yüksek lisans veya doktora tezi yönetmiş olması gereklidir.

Bildiri kaç puan getirir?​

a. Uluslararası bilimsel toplantıda sunulan ve bilim alanına katkı sağlayan sözlü bildiri (3 puan). b. Ulusal bilimsel toplantıda sunulan ve bilim alanına katkı sağlayan sözlü bildiri (2 puan). Bu madde kapsamında en az 5 puan almak zorunludur, en fazla 10 puan alınabilir.

Doçentlik başvurusu neden iptal edilir?​

Aday, asgari koşulu sağlayıp sağlamadığı noktasında değerlendirilmeden, ikinci aşama olan eser incelemesi aşamasına geçilemeyecektir. Zira asgari şartların sağlanmadığına karar verilirse, adayın doçentlik başvurusu iptal edilir.
Tezden üretilmiş yayın ne demek?
Tezden makale üretmek tezdeki bilimsel bulguları daha geniş ve farklı bilimsel çevreye ulaştırmak için zaruri bir bilimsel faaliyettir. Tez danışmanı tezin yazılmasında emek sarf ettiğinden (görüş bildirme, yönlendirme ve kontrol etme) makalede isminin ikinci yazar olarak yazılması etik sorun teşkil etmez.

Doçentlik ders Belgesi nasıl alınır?​

Doçentlik belgesi talep dilekçesi ve varsa ekleri Üniversitelerarası Kurul Başkanlığına ulaşıp gerekli kontrol ve onaylama işlemleri yapıldıktan sonra, adaylar https://www.turkiye.gov.tr adresinden TC Page 14 2021 Ocak Dönemi Doçentlik Başvuru Kılavuzu – 11 Kimlik No ve E-Devlet Şifresi ile giriş yaparak e-imzalı …

Doçentler ne iş yapar?​

Yardımcı Doçent Doktor / Doktor Öğretim Üyesi Ne Demek? Doktor Öğretim Üyesi, akademik araştırmalar yürütmek, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilere eğitim vermekle sorumlu kişiye verilen mesleki unvandır.
Doçentlik Belgesi nasıl alınır?
Artık Doçent unvanı alan/almaya hak kazanan adaylar, https://www.turkiye.gov.tr adresine T.C Kimlik No ve e-Devlet Şifresi ile giriş yaparak; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı > Doçentlik Belgesi Sorgulama hizmeti alanından Doçentlik Belgesini e-Devlet kapısı üzerinden kolayca edinebileceklerdir.

Profesör olmak için kaç yıl doçent?​

Profesör kadrolarına atanabilmek için doçentlik unvanını aldıktan sonra en az beş yıl, açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bir bilim alanında çalışmış olmak gerekecek.

Kongre Bildirisi kaç puan?​

Ulusal sempozyumda/kongrede sunulmuş ve tam met- ni basılmış alanında bilime katkı sağlayan sözlü bildiri (3 puan). Bu madde kapsamında en fazla 10 puan alınması gerek- mektedir.
Makaleden kaç puan alınır?
(*) Tek yazarlı makalelerde yazar tam puan alır. İki yazarlı makalelerde başlıca yazar tam puanın 0.8’ini, ikinci yazar 0.5’ini alır. Üç ve daha fazla yazarlı makalelerde ise, başlıca yazar toplam puanın yarısını alır, diğer yazarlar ise diğer yarısını eşit paylaşır.
 
Geri
Üst