AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi bolumlerin hazirlik sinifi var?

Editör

Yeni Üye

Hangi bölümlerin hazırlık sınıfı var?​

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI OLAN BÖLÜM/PROGRAMLAR
FAKÜLTE | ZORUNLU HAZIRLIK OLAN BÖLÜMLER
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ | ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ | ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ (İ.Ö.)
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ | GERONTOLOJİ
TURİZM FAKÜLTESİ | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (İNGİLİZCE)

Hazırlık okumak ne demek?​

Hazırlık okumak ne demek?
Hazırlık sınıfı, üniversitelerin 1 sene vermiş olduğu bir eğitimdir. Farklı bölümlerde olan kişiler bir sınıfa dahil edilerek yabancı dil eğitimi alır. Yabancı dil eğitiminin verildiği dönem, hazırlık sınıf olarak adlandırılır.

Hazırlık sınıfında sınav var mı?​

Hazırlık sınıfında sınav var mı?
Birçok üniversitede bölümlerin eğitim dilinin İngilizce olmasından dolayı öğrencilerin bölümde sunulan dersleri anlayabilecek ve kavrayabilecek seviyede İngilizce bilmesi şartı aranıyor. Bu sebepten dolayı da üniversite kayıt işlemlerinden sonra yeni başlayacak öğrencilere İngilizce seviye tespit sınavı yapılıyor.

Hazırlık sınıfı nasıl geçilir?​

Üniversitenin yaptığı hazırlık atlama/muafiyet sınavına girerek başarılı olursunuz. Yurtışında bir dil okuluna gidersiniz. 6 aylık bir eğitim ile Üniversite İngilizce hazırlık sınıfını atlayacak bir seviyede İngilizce ile geri dönersiniz.

Hazırlık sınıfı ücretli mi?​

Hazırlık sınıfı ücretli mi?
Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz her iki dönemde de harcınızı yatırmanız gerekmektedir. Hazırlık Eğitimine başvurduğumuz zaman, KYK yurt ve burs imkanlarından mahrum kalır mıyız?

Hazırlık okumak için ne yapılmalı?​

Hazırlık okumak için ne yapılmalı?
İngilizce Hazırlıkta Başarıya Ulaşmanın 7 Sırrı
- ”Öncelik gramer değil, kelime öğrenmektir.”
- ”Ders sırasında bilinmeyen kelimelerin analizi yapılmalı, ekstra notlar alınmalıdır.”
- ”Ders sonrası mutlaka tekrar yapılmalı, örnekler yeniden çözülmelidir.”
- ”Hazırlık sınıfında başarının anahtarı hazır olmaktır.”

Hazırlık sınıfı, bir üniversitenin verdiği 1 yıllık eğitim programıdır. Bu sınıfta öğrencilere genellikle yabancı dil eğitimi verilir ve bu dönem "hazırlık sınıfı" olarak adlandırılır. Birçok üniversite, bölümlerin eğitim dilinin İngilizce olmasından dolayı öğrencilerin bölümde sunulan dersleri anlayabilecek seviyede İngilizce bilmesini bekler. Bu sebeple yeni kayıt yapan öğrencilere genellikle İngilizce seviye tespit sınavı yapılır.

Hazırlık sınıfına giren öğrenciler, üniversitelerin yaptığı hazırlık atlama ya da muafiyet sınavına girerek başarılı olabilirler. Bunun dışında, yurt dışında bir dil okuluna giderek 6 aylık bir eğitim alıp üniversite hazırlık sınıfını atlayacak seviyede İngilizce bilgisiyle dönebilirler.

Hazırlık programı genel olarak ücretsizdir. Ancak, öğrencilerin her iki dönemde de ödemelerini yapmaları gerekebilir. Hazırlık eğitimine başvurduğunuzda, devlet yurt ve burs imkanlarından mahrum kalmazsınız.

Hazırlık sınıfında başarılı olmak için bazı püf noktalar bulunmaktadır. Örneğin, gramer yerine kelime öğrenmeye öncelik vermek, ders sırasında bilinmeyen kelimelerin analizini yapmak, ders sonrasında tekrar yapmak ve örnekleri çözmek gibi adımlar başarıya giden yolda yardımcı olabilir. Hazırlık sınıfında başarının anahtarı, hazır olmak ve öğrenmeye istekli olmaktır.

Geri