AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi bolumler muzik ogretmeni olabilir?

Editör

Yeni Üye

Hangi bölümler müzik öğretmeni olabilir?​

Müzik öğretmenliği bölümünün yanı sıra müzik bölümü ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ile Devlet Konservatuarından mezun olanlar ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programını veya pedagojik formasyon programını tamamlayanlar da müzik öğretmeni olarak atanma hakkı kazanıyor.

Müzik öğretmenliği için hangi sınava girilir?​

Müzik öğretmenliği için hangi sınava girilir?
Müzik öğretmenliği bölümünü okumak için TYT, YKS ve AYT sınavlarına girerek yeterli puanı almanız gerekir. TYT sınavından baraj puanı olan 150 puan ve üzeri alanlar alan sınavlarına girmeye hak kazanır.

Müzik öğretmeni olmak için hangi üniversite?​

Eğitim Fakülteleri
01 | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğt. Fak. Müzik Öğrt.Ana Bilim Dalı | Çanakkale
02 | Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğt. F. Müzik Öğretmenliği ABD | İzmir
03 | Gazi Osman Paşa Üniversitesi Eğt.Fak. Müzik Öğretmenliği ABD | Tokat
04 | Gazi Üniversitesi Gazi Eğt.Fak. Müzik Öğretmenliği ABD | Ankara

Muzik ogretmeni ne yapar?​

Muzik ogretmeni ne yapar?
Müzik öğretmeni; öğrencilere nota, ses, tempo, enstrüman ve ritim becerileri dahil olmak üzere müziğin tüm yönleri hakkında eğitim verir. Müzikle ilgili bilgi ve becerinin uygun yaş grubu ve yeteneğe göre kazandırılmasını sağlar.

Üniversitede müzik öğretmeni nasıl olunur?​

Müzik Öğretmeni olmak için kişilerin müzik bilgisine sahip olmaları yetmez. Bunun için üniversitelerin Müzik Öğretmeni bölümünden mezun olmaları gerekir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler Müzik Öğretmeni unvanına hak kazanır.

Konservatuar Mezunları müzik öğretmeni olabilir mi?​

Konservatuar Mezunları müzik öğretmeni olabilir mi?
Müzik Öğretmenliği Bunun yanı sıra, Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olanlar pedagojik formasyon programını tamamladıktan sonra müzik öğretmeni olarak atanmaya hak kazanabilmektedirler.

Müzik öğretmenliği için TYT yeterli mi?​

Üniversitelerin Güzel Sanatlara Hazırlık, Konservatuarlar ve Spor Akademileri bölümlerine girmek isteyenlerin yetenek sınavlarından yeterli puanı almaları gerekir. TYT’ye giren adayların TYT’den en az 150 puan almaları (ÖSYM’nin Yetenek Sınavları için belirlediği en düşük TYT puanı) gerekmektedir.

Müzik öğretmenliği kaç kişi atandı?​

Müzik öğretmenliği kaç kişi atandı?
Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin ek öğretmen atamasına ilişkin bir liste yayınlandı. Yayınlanan listeye göre; 350 müzik öğretmeni atanacak. Takvime göre 15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları ise 31 Ocak 2022’de açıklanacak.

Müzik öğretmenliği kaç puanla kapattı?​

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Müzik Öğretmenliği için yıllara göre atama puanlarını sizler için derledik….Müzik Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Atama Yılı | 2020 HAZİRAN
Atama Sayısı | 347
Başvuru Sayısı | 1.465
Sözlü Sınav Taban Puanı | 62
KPSS Taban Puanı | 61,59675

Müzik Öğretmenliği TYT kaç puan?​

Müzik Öğretmenliği TYT kaç puan?
3) Müzik Öğretmenliği Programına başvuru yapabilmek için adayların 2020 TYT’de en az 150 ve üzeri puana (2020 TYT en düşük 800.000 inci başarı sırası) veya Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı uyarınca ÖSYM Başkanlığı tarafından dönüştürülen 2019 TYT puanına sahip olmaları şartı aranır.

Müzik öğretmeni nasıl olunur?​

Müzik öğretmenliği kaç puanla atandı?​

Müzik öğretmenliği kaç puanla atandı?
Müzik Öğretmenliği Atama Puanları 2021 yılı için bakıldığında en düşük atama puanı 67,437 ile Şehit Mehmet PAKSOY Ortaokulu’na yapılmıştır. En yüksek Müzik Öğretmenliği Atama Puanı ise 84,304 olmuştur.

Merhaba! Müzik öğretmeni olabilmek için farklı bölümlerden mezun olan kişilerin belirli programları tamamlamaları gerekmektedir. Müzik öğretmenliği bölümü yanında müzik bölümü ve Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı veya Devlet Konservatuvarından mezun olanlar, ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programını veya pedagojik formasyon programını tamamladıklarında müzik öğretmeni olarak atanma hakkı kazanabilmektedirler.

Müzik öğretmenliği bölümünü okumak isteyenlerin TYT, YKS ve AYT sınavlarına girerek yeterli puanı almaları gerekmektedir. TYT sınavında baraj puanı olan 150 puan ve üzeri alanlar alan sınavlarına girmeye hak kazanırlar.

Üniversitelerde müzik öğretmeni olabilmek için Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Eğitim Fakültelerinde yer alan Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı bazı örnek üniversiteler şunlardır:
- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı
- Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı
- Gazi Osman Paşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı
- Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı

Müzik öğretmenleri, öğrencilere nota, ses, tempo, enstrüman ve ritim becerilerini öğretmekle beraber müziğin tüm yönleri hakkında eğitim verirler. Müzikle ilgili bilgi ve becerinin uygun yaş grubu ve yeteneğe göre kazandırılmasını sağlarlar.

Konservatuar mezunları da müzik öğretmeni olabilmektedir. Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olanlar pedagojik formasyon programını tamamladıktan sonra müzik öğretmeni olarak atanmaya hak kazanabilmektedirler.

Müzik öğretmenliği için TYT puanı yeterli olmayabilir. Üniversitelerin Güzel Sanatlara Hazırlık, Konservatuarlar ve Spor Akademileri bölümlerine girmek isteyenlerin yetenek sınavlarından yeterli puanı almaları gerekmektedir. Ancak TYT'den en az 150 puan almak gerekmektedir.

Son olarak, atama puanları her yıl değişebilmektedir. Örneğin, 2021 yılında Müzik Öğretmenliği için en düşük atama puanı 67,437 ile belirlenirken en yüksek atama puanı 84,304 olmuştur.

Eğer başka sorularınız varsa, memnuniyetle cevaplayabilirim!

Geri