AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi Bolum Mezunlari Pedagojik Formasyon Alabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi Bölüm Mezunları Pedagojik Formasyon Alabilir?​

Bu programlara MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun açıkladığı yaklaşık 100’e yakın alandan mezun olan herkes katılabiliyor. Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabiliyor.

Ilahiyat formasyon dersleri kalktı mı?​

İlahiyat Fakültesi mensupları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in pedagojik formasyon eğitimini kaldırmasına tepkili! Formasyon sertifikası artık lisansüstü eğitim ile edinilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu geçen aylarda almış olduğu karar ile üniversitelerde formasyon uygulamasını kaldırdı.
2021 Pedagojik Formasyon kimler alabilir?
(1) Üniversitelerin kurumsal kapasitesine bağlı olarak ilgili lisans programlarından mezun olan ve senatoca belirlenecek şartları taşıyan adaylar, eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan ve program açma izni verilen üniversitelerde pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına …
Fen edebiyat mezunları Öabt ye girebilir mi?
KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir. ÖABT SınavI, lisans düzeyindedir.

Ilahiyat mezunları formasyon almadan öğretmen olabilir mi?​

Yapılan düzenlemeye göre, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen pedagojik formasyon eğitimini kapsayan öğretmenlik meslek bilgisi derslerinin tamamını lisans eğitimi esnasında aldığını belgelendiren İlahiyat Fakültesi dengi bölüm mezunları, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programından …

Ilahiyat öğretmen olabilir mi?​

İlahiyat fakültesi mezunu olan kişiler Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde çalışabilme şansına sahip olabilmektedirler. Ayrıca bu bölümden mezun olan kişiler öğretmen olma şansı da bulunmaktadır. Camilerde görev yapabilir, il ve ilçe müftülüklerinde memur veya sözleşmeli personel olarak çalışabilirsiniz.
Formasyon dersleri neden verilir?
Formasyon Eğitim Fakültesi mezunu olmayan kişilerin öğretmen olabilmesini sağlayan bir belgedir. Gerekli eğitimleri tamamlayan bireylere öğretmenlik hakkında teknik bilgiler verilir ve kişi öğretmenlik mesleğini yapmak için yetkinlik kazanır. Formasyon derslerinde kişilere öğretmenlik mesleğine uygun dersler verilir.
Formasyon ücreti ne kadar?
* Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (3670 TL) iki eşit taksitte (1835 TL + 1835 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.

Geri