Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi bitter cikolata yenmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi bitter çikolata yenmeli?​

Bitter çikolata en az 35% oranında kakao içermelidir. Daha koyu, daha iyi! Yüksek kakao içerikli çikolata yiyin – p ila . Sade bitter çikolata daha sağlıklıdır.

Bitter çikolata hangi vitaminler var?​

İçinde bol miktarda mineral (magnezyum, çinko, demir, manganez, kalsiyum, bakır, kükürt, potasyum) ve vitamin (B1, B2, B3, B5, B8 ve E vitaminleri) var.Ayrıca kakao yağının da zeytinyağı gibi vücuda yararlı bir yağ olan oleik asitten ve bazı faydalı doymuş yağlardan zengin olduğu biliniyor.Bitter çikolatanın çok güçlü …
Bitter çikolata şeker var mı?
Bitter çikolatalar koyu renklidir ve kakaoya sadece yağ ve de mini minnacık oranda şeker eklenerek üretilir. Açık kahverengi sütlü çikolatalardan temel farkı çok az süt ürünü içermeleri ya da -ki doğrusu budur- hiç süt ve şeker içermemeleridir.

Bitter çikolata içinde ne var?​

Bitter çikolata (siyah çikolata, sade çikolata veya ekşi çikolata olarak da bilinir) bir çikolata türevidir. Daha yüksek oranda kakao katıları vardır. Kakao yağı ise sütlü çikolata ve beyaz çikolatadan daha azdır ve hiç şeker içermez. Fırın çikolata türü de vardır.

Bitter çikolata da ne kadar şeker var?​

%72 oranında kakao yağı bulunan bitter çikolata şeker oranı 100 gramda 24 gram olarak açıklanabilir. 100 gram miktarındaki bitter çikolata içinde yaklaşık olarak 479 kalori olduğu bilgisi verilebilir. Klasik çikolatada ise bu oran daha yüksektir.
Şekersiz bitter çikolata sağlıklı mı?
Çikolata Sağlıklı mı? Dirençli bir bağışıklık sistemi ve güçlü vücut direnci, kış hastalıklarına karşı korunmada özellikle önemlidir. Şekersiz çikolatada bulunan kakao ve kakao içindeki fenolik bileşikler, bağışıklık sistemimizin savunmasını güçlendirebilir ve vücudumuzun direncini artırabilir.

Bitter çikolata neden yapılır?​

Bitter çikolatanın hammaddesi kakaodur. Tropikal iklimlerde yetişen kakao ağaçlarında bol miktarda kakao meyvesi bulunur. Bu meyvelerin çekirdekleri kakao yoğunluğunun en yüksek seviyede olduğu bölgedir ve “Tohum” olarak da bilinmektedir. Tohumlar veya çekirdekler toplandıktan sonra ezilir.
 
Geri
Üst