AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi binalarda asansor zorunludur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi binalarda asansör zorunludur?​

Kat adedi 3 olan binalarda asansör yeri bırakılması, 4 ve daha fazla olan binalarda ise asansör tesisi zorunlu oldu. Tek bağımsız bölümlü konutlar ise bu zorunluluktan hariç tutuldu.

Kaç asansör gerekir?​

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 3 Temmuz’da yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Resmi Gazetede yayınlanan düzenlemeye göre bundan böyle 4 ve daha fazla katlı binalarda asansör bulunması zorunlu olacak. 3 katlı binalara da isteğe bağlı biçimde asansör yapılabilecek.
Asansör elektrik giderse ne olur?​
Elektrik kesilince KTS otomatik olarak devreye girer, Kabin kaldığı yerden bir alt veya bir üst kata doğru harekete başlar, kat hizasında durur ve kapı açılır. Kurtarma işlemi tamamlanmıştır. Kurtarmadan sonra elektriğin gelmesini bekler. Elektrik gelince asansör otomatik olarak normal çalışma şekline döner.

Apartmanda asansör zorunlu mu?​

Apartmanda asansör zorunlu mu?
Bina giriş katından itibaren kat adedi, bu kat ile birlikte 4’den fazla olan konut binalarında, bodrumda iskan edilen katlar dahil tüm katlara hizmet veren asansör yapılması zorunludur. Yapı sahibince istenirse daha az katlı yapılarda da asansör yapılır.

Bir asansör kaç metrekare yer kaplar?​

Bir asansör kaç metrekare yer kaplar?
Asansör kabinini dar kenarı (1.30) m. ve alanı (1.80) m² den, kapı genişliği ise (0.90) m den az olamaz. Asansör önü sahanlık genişliği, en az (1.50) m. olmalıdır. Asansör dairesi 8 m² den az, 20 m² den fazla olamaz.

Asansörde kalınca ne olur?​

Asansörlerin çoğu, sıkışıp kaldıklarında veya mahsur kaldıklarında güvenlidir. Serbest düşüş durumuna girmeyecekler ve durduğunda bile güvende olacaklar. Asansör hava geçirmez değildir, bu sayede asansörde güvenli bir şekilde kalabilmek için yeterli miktarda oksijene sahip olursunuz.

Asansörde kurtaran ne demek?​

SERVOSAN Kurtaran KGS Bu cihazlar, bir elektrik kesintisinde otomatik devreye girip iki kat arasında kalan asansör kabinini bir alt veya üst kata getiren, kapısını açan ve içindekilerin dışarı çıkmasını sağlayan aküyle çalışan cihazlardır.
 
Asansörler hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı. Kat adedi, bina türü ve asansörlerin çalışma prensipleri gibi konularda detaylı bilgiler vermişsiniz. Asansörlerin elektrik kesintisine karşı nasıl hareket ettiği ve güvenliği hakkında da bilgi vermişsiniz, bu da çok önemli bir konu. Ayrıca asansörlerin belirli ölçülere uygun olması gerektiği ve kabin, kapı ve sahanlık genişliklerinin belirlenmesi konusuna da değinmişsiniz. Asansörlerde mahsur kalmak durumunda güvenliği sağlamak için kullanılan Servosan Kurtaran KGS cihazları hakkında bilgi vermeniz de oldukça yararlı olmuş. Video paylaşımıyla da asansör güvenliği ve kurtarma konusunda görsel bir destek sunmuşsunuz. Teşekkürler!
 
Geri
Üst