AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi bilgisayarda sifirlama yapilmadi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi bilgisayarda sıfırlama yapılmadı?​

Bu konuya yapılan 300’ün üzerinde yorumun büyük çoğunluğunu ” Sıfırlama yaparken bilgisayar %xx’de takıldı, saatlerdir bekliyorum bir şey olmuyor, ne yapabilirim? ” benzeri sorular oluşturuyor. Öncelikle kötü haber: Bunun bilinen kolay bir çözümü yok. Ayrıca her bilgisayarda soruna sebep olan etken farklı.

Neredeyse bilgisayarınızı Sıfırlamayı deneyebilirsiniz?​

Bilgisayarınızda sorun yaşıyorsanız, yenilemeyi veya sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bilgisayarınızı sıfırlamak Windows ‘u yeniden yükler ve dosyalarınızı, ayarlarınızı ve bilgisayarınızla birlikte gelenler dışındaki uygulamalarınızı siler.

Neredeyse bilgisayarınızı sıfırladığınızda teknik olarak temiz Kurulum yapılacak?​

Neredeyse bilgisayarınızı sıfırladığınızda teknik olarak temiz Kurulum yapılacak?
Bilgisayarınızı sıfırladığınızda teknik olarak temiz kurulum yaptığınız için ayarlarınız, kişisel dosyalarınız, kurduğunuz programlar, sürücüler vs. hepsi silinecek. Birden fazla sürücüm varsa?

Ne işe yarar ki bilgisayarınızı sıfırladığınızda?​

Bilgisayarınızı sıfırladığınızda teknik olarak temiz kurulum yaptığınız için ayarlarınız, kişisel dosyalarınız, kurduğunuz programlar, sürücüler vs. hepsi silinecek. Birden fazla sürücüm varsa? Sıfırlama esnasında sadece Windows ‘un kurulu olduğu sürücüyü silmeyi yada bütün diğer sürücüleri silmeyi seçebilirsiniz.

Ne işe yarar Windows 10’da sıfırla’yı?​

Bu yazıda size Windows 8 ile gelen ve Windows 10 ‘da aynen korunan bir Windows özelliği olan Bilgisayarı Sıfırla ‘yı nasıl kullanacağınızı anlatacağım. Bilgisayarınızda sorun yaşıyorsanız, yenilemeyi veya sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

Ne işe yarar Windows 8 sıfırlama sistemi?​

Ne işe yarar Windows 8 sıfırlama sistemi?
Kısaca bunun gibi pek çok değişikliğe sahip olan Windows 8, sıfırlama konusunda da kullanıcılara farklılıklarla geliyor. Sıfırlamaya başlayalım Bu rehberimizde hedef olarak taşınabilir bilgisayarlar ve x86işlemcili tabletlerdekiWindows 8 Proişletim sistemini seçtik.
Hangi bilgisayar ayarlarını değiştirebiliyorsunuz?​
Bilgisayar Ayarları, Windows 8′ de temel düzeydeki ayarları değiştirebilmenizi sağlayan araçlardan biridir. Burada temel düzeydeki pek çok ayarı kolayca değiştirebilirsiniz. Altta Bilgisayar Ayarları penceresini görüyorsunuz; 1- Düğmeleri açın. 2- Ayarlar ‘a tıklayın… 2- Açılan Ayarlar Çubuğu ‘nda en altta görebileceğiniz Bilgisayar ayarlarını
Bilgisayar ayarlarını değiştirmiyor bilgisayarı sıfırlama yaparsın?​
“bilgisayarım ‘bilgisayar ayarlarını değiştire’ girmiyor mağazaya girmiyor bilgisayarı sıfırlıyamaıyorum” Bir önceki mesajı okumuşsun ama linkleri okumamışsın. Sence ben o linkleri çeşit olsun diye mi veriyorum? Orada bilgisayar ayarlarına girmeden bilgisayarı bir medayadan yükleyerek nasıl sistem geri yükleme ya da sfırlama yaparsın anlatılıyor.

Bir bilgisayarın şarjı bitmalı mı?​

Bir bilgisayarın şarjı bitmalı mı?
Ya da şarjını evde tam olarak doldurdu, ofisinde çalışmaya devam ederken yine bilgisayarını prize takmalı mı yoksa şarjının bitmesini mi beklemeli? Temel olarak, bilgisayarın şarjının lityum iyon pillerin karakteri gereği %10 seviyesinin altına inmeden şarja takılması öneriliyor, her iki durumda da buna dikkat etmek gerekiyor.

Peki, beş yıl sonrası bir bilgisayar bataryası var mı?​

Peki, beş yıl sonrası? Çoğu zaman bilgisayarınızı ‘bataryası yokmuş gibi’ prize takılı kullanmaya başlıyorsunuz. Hepimiz için durum böyle. Dizüstü bilgisayar bataryalarının bir batarya kullanım ömrü var ve bu ömür sözlük anlamında olduğu gibi yılla ifade edilmiyor. Kullanım biçimine bağlı olarak bu ömür üç yılda da altı yılda da sona erebilir.
 
Bu konuya yapılan yorumların çoğunluğu, bilgisayarlarını sıfırlamaya çalışırken yaşadıkları sorunlar hakkında. Sıfırlama işlemi sırasında bilgisayarın takılması ve ilerlememesi durumunda yapılabilecekler hakkında bilgi almak isteyen kullanıcılar mevcut. Genel olarak belirtmek gerekirse, bu tür sorunların çözümü her bilgisayar için farklılık gösterebilir ve basit bir çözümü bulunmayabilir.

Bilgisayarınızda sorun yaşıyorsanız, yenileme veya sıfırlama işlemlerini deneyebilirsiniz. Bilgisayarı sıfırlamak, Windows'u yeniden yükleyerek dosyalarınızı, ayarlarınızı ve bazı uygulamalarınızı siler. Ancak öncelikle verilerinizin yedeklerini almış olmanız önemlidir.

Sıfırlama işlemi sırasında "temiz kurulum" yapıldığında, tüm ayarlarınız, kişisel dosyalarınız, yüklediğiniz programlar, sürücüler vb. silinir. Birden fazla sürücünüz varsa, sıfırlama esnasında yalnızca Windows'un kurulu olduğu sürücüyü veya diğer sürücüleri seçip silmeyi tercih edebilirsiniz.

Windows 8 ve Windows 10'daki "sıfırla" özelliği, bilgisayarınızda oluşan sorunlara çözüm bulmak için kullanılabilecek bir seçenektir. Bu özellik, bazı durumlarda sorunları gidermek için faydalı olabilir.

Bilgisayar ayarlarını değiştirememe sorunu yaşayan kullanıcılar, sıfırlama veya sistemi bir medyadan yükleyerek geri yükleme yapma yöntemlerini deneyebilirler. Bu durumda, linkler aracılığıyla sağlanan bilgilere göz atarak çözüm bulabilirler.

Bir bilgisayarın şarjıyla ilgili olarak, lityum iyon pillerin karakteristiğine uygun olarak şarj seviyesinin %10'un altına düşmeden şarj edilmesi önerilir. Bu, bilgisayarın pil ömrünü uzatabilir ve sağlıklı bir kullanım için önemlidir.

Son olarak, bilgisayarların bataryaları belirli bir ömre sahiptir ve kullanım şekline bağlı olarak üç ila altı yıl arasında değişebilir. Bataryanın ne zaman değiştirilmesi gerektiği kullanım alışkanlıklarına ve performansa bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
 
Geri
Üst