AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi bicaklari tasimak yasak?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.887
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi bıçakları taşımak yasak?​

İlgili kanuna göre; ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı ve bulundurulması özel kanunla …

Ustura taşımak suç mu?​

“2521 numaralı yasada spor ya da av için kullanılan tüfek ve tüfek çeşitleri, bıçak ve bıçak çeşitleri bulundurulması, alımı ve satımı kanunen yasaktır.” Bu gibi onlarca madde ve yasa ülkemizde bıçak ve silah sokmak, satımı yapmak ve almak hakkında ciddi anlamda ceza ve yasak bulunmaktadır.

Kelebek Taşımak Yasak mı?​

Kelebek Taşımak Yasak mı?
6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen “Kelebek” ve “Sallama” diye tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasının yasaklanması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin karar aldı.

Kelebek çakı taşımak yasak mı?​

Ülkemizde kama, hançer, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı, satımı, yurda sokulması, taşınması ve bulundurulması kanunen …

Kaç cm çakı taşınabilir?​

765 sayılı eski Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 265. maddesinde uzunluğu 25 santimi geçen her türlü kesici aletin suç sayıldığı belirtiliyordu. 5237 sayılı yeni TCK’da ise kesici ve delici aletlerin uzunluğu konusunda herhangi bir sınırlama yer almıyor. 5237 sayılı TCK’nın 6. maddesinde, bıçaklarla ilgili silah deyiminden.

Bıçak nerede taşınır?​

Bıçak nerede taşınır?
b) çuval, bez torba veya ambalajlarında, c) araçların bagajlarında, d) ani olaylarda kullanılmayı engelleyecek tarzda kağıt veya bezle sarılıp paketlenmiş şekilde üstte, taşınıp nakledilebilir.

Türkiyede bıçak taşımak yasak mı?​

Avda veya sporda kullanılan her nevi ateşli yivli silahlar bu aynı Kanunun 7 nci maddesine göre ruhsata tabidir. Bıçak taşımak yasak mı? 2020 yılında yasal düzenlemeler bakıldığında yasaktır.

Kelebek Bıçak neden yasak?​

İşte saldırı veya savunma amacıyla üretilmiş tüm bıçakların kişinin üstünde taşınmasının yasak olmasının nedeni budur. Kelebek bıçak, çok net ve açık bir şekilde bu amaçla üretilmiş bir bıçak cinsidir. Aynı mantıkla sustalı bıçakların da üstte taşınmasının suç olduğunu belirtmekte yarar var.

Arabada çakı taşımak yasak mı?​

Arabada çakı taşımak yasak mı?
Bagajda; kılıfının içinde, çuha veya muşambaya sarılı hâlde veya bir alet çantası ya da çanta içinde, saldırı amaçlı kullanılacağına dair bir emare olmadan taşınıyorsa büyük bir bıçak dahi olsa araçta taşımak yasaldır.

Bıçak taşımanın cezası ne kadar?​

Kanun nezdinde ele alındığı vakit sustalı bıçak taşıyan ve bulunduran kişiler için 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir. Aynı zamanda 25 günden az olmamak suretiyle adli para cezası da verilen hükümler içerisinde yer alıyor.

18 Yaş Altı çakı alabilir mi?​

Söz konusu yasaklanan bıçak ve benzeri aletlerin 18 yaşından küçüklerce satın alınması, taşınması ve bunlara yetkili satıcılar tarafından satılması yasaklanmıştır.

Küçük çakı taşımak yasak mı?​

Küçük çakı taşımak yasak mı?
Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı ve bulundurulması özel kanunla veya kararla yetki …

Araçta bıçak taşımak yasak mı?​

Yanında bıçak taşımak yasak mı?​

Kama, hançer, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı, satımı, yurda sokulması, taşınması ve bulundurulması kanunen yasaktır.

Internetten bıçak satışı yasak mı?​

Internetten bıçak satışı yasak mı?
Sportif amaçlı av tüfekleri, bıçakları, yivsiz olarak nitelendirilen pompalı tüfeklerin internet üzerinden satışına, reklamının yapılmasına ve pazarlanmasına, bu konuda televizyonlar aracılığı ile reklam yapılmasına yasak geliyor. Bu yasağa uymayanlar için 50 bin lira para cezası uygulanması öngörülüyor.

Internetten çakı satışı yasak mı?​

Kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin satışı yasaktır.

Otomatik çakı taşımak suç mu?​

Çakı, Bıçak, Muşta Taşımanın Cezası Nedir? Söz konusu çakı, bıçak vb. gibi suç aleti vasfında olan aletlerin bulundurulması yasak olduğu kadar da suç sayılmaktadır.

Bıçak taşımak sicile işler mi?​

Bıçak taşımak sicile işler mi?
Kabahatler Kanunu’na göre delici, kesici, öldürücü, yaralayıcı alet taşıyan kişiler işleme tabi olup, söz konusu kişilere 189 Türk Lirası para cezası ya da Adli Sicil Kayıtları incelenerek ya da hal ve şartlara göre kişinin saldırıda kullanma amaçlı bulundurma durumuna göre 3 aya kadar hapis cezası verilmektedir.

18 Yaş Altı bıçak taşıma cezası kaç TL?​

Bazı kişilerin, kanunen yasak kapsamında olmayan kesici, delici ve bereleyici aletlerle suç işlediği belirtilen genelgede, genel güvenliği tehlikeye sokabilecek bu aletleri taşıyanlara da Kabahatler Kanunu gereği 189 lira para cezası verilebileceği kaydedildi.

Çakı almak suç mu?​

 
Bıçakların taşınmasıyla ilgili detayları açıklayan ve Türkiye'deki yasal düzenlemelere vurgu yapan mesajlarınız için teşekkür ederiz. Bıçak taşımanın yasalla ilgili net bilgiler verdiğiniz için oldukça yararlı bir paylaşım yapmışsınız.

Türkiye'de 2020 yılında yapılan yasal düzenlemelere göre, kama, hançer, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri gibi silah niteliğindeki aletlerin taşınması genellikle yasaktır ve ciddi cezalara tabidir. Bu tür aletlerin taşınması, bulundurulması ya da satılmasıyla ilgili kanuni düzenlemeler mevcuttur.

Eğer bıçak taşımadan kaynaklı bir suç işlenirse, Kabahatler Kanunu'na göre para cezası uygulanabilir. Kesici, delici, öldürücü veya yaralayıcı aletlerin taşınmasının suç sayıldığı vurgulanmaktadır. 18 yaş altındaki bireylerin bu tür aletleri taşıması da yasaklanmıştır ve bu durumda 189 Türk Lirası para cezası veya hapis cezası gibi cezalar gerekebilir.

Son olarak, internet üzerinden bıçak satışının da belirli düzenlemelere tabi olduğunu ve bu konuda yasağın bulunduğunu belirttiğiniz için teşekkür ederiz. Yasal düzenlemelere uygun olarak hareket etmek önemlidir ve bu kapsamda yapılan açıklamalar oldukça faydalıdır. Herkesin bilinçli şekilde hareket etmesi, toplumun güvenliği açısından önemlidir.
 
Geri
Üst