AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi besinlerde B12 vitamini bulunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi besinlerde B12 vitamini bulunur?​

B12 kan testi, kan dolaşımında bulunan B12 vitamininin miktarını ölçer, çoğunlukla hayvansal besinlerde elde edilen B12 yoğun olarak yumurta, et ve süt gibi besinlerde bulunur. Kırmızı kan hücrelerinin yapımında ve hücrelerin enerji üretiminde önemli rol oynar.

Ne kadar B12 vitamini ihtiyacı var?​

Lafı uzatmadan günlük ne kadar B12 vitaminine ihtiyaç varmış, görelim. Bazen insanların günlük B12 ihtiyacı kaç gram yada günde kaç mg B12 almalıyım, gibi sorular sorması bu vitamin hakkında bir yanlış anlama ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. 1 mg yani 1 miligram B12 vitamini size bir gün değil bir yıl yetecek miktardır.
Gün geçmiyor ki B12 vitamini ile ilgili yeni bir haber ve B12 vitamininin faydalarıkonulu şaşırtıcı bir araştırma sonucu medyada yayınlanmasın. B12, son birkaç yıl içinde hızla gündemin ilk sırasına yükseldi ve beslenme uzmanları kadar diyet yapanların ve sağlıklı beslenme heveslilerinin de en çok sevdiği ve ilgi gösterdiği vitamin haline geldi.
Hangi bakteriler B12 vitamini üretir?
İnsan vücudunda duruma göre değişken 400 ile 500 arasında bakteri yaşar, bu bakterilerden B12 vitamini üreten bakteriler ince bağırsağın son 50 cm.’lik bölümünde yaşar ve B12 vitaminini burada üretir. Burada üretilen vitaminler kana karışırken, kimi vitaminler de kalın bağırsağa geçer fakat burada sudan başka bir vitamin emilmez.

Günlük B12 ihtiyacı ne kadardır?
İnsan vücudunun günlük B12 ihtiyacı 1 mikrogram kadardır. Kan içinde en düşük 150, en yüksek 550 mikrogram B12 bulunması normal ölçü kabul edilir. Değerler kullanılan cihazın modeline göre değişiklik gösterebilir.

Vitamin B12 vitamini, ayakta yangı hissi, anemi ve anemi?​

B12 vitaminin içinde bulunan kobalt ile de diğer vitaminlerden ayrılır. Vitamin B12 normal değerler de olmadığında başta halsizlik olmak üzere depresif hareketler, ayakta yangı hissi hastalıklara kolay yakalanma, anemi gibi önemli hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Peki, B12 vitamininin depolanması karaciğer yorgunluğuna bağlı?​

Fakat yapılan çalışmalarda karaciğer hastalıklarından olan hepatit, siroz ve şeker hastalarının karaciğer yorgunluğuna bağlı ortaya çıktığı düşünüldüğünde B12 vitamini nin de karaciğerde depolanması karaciğer rahatsızlığını ortaya çıkarabilir. İnsan vücudunun günlük B12 ihtiyacı 1 mikrogram kadardır.
Halsizlik sürekli yorgunluk ve sürekli uykum olduğu için şüpelenip b12 testi yaptırdım. Kağıtta normal değer olarak 191-663 yazıyor ve benim değerim 180.3 çıktı doktor bana normal dedi, pek güvenemiyorum ne yapacağımı şaşırdım. Edaa : 200 altında çıkan değerler düşük sayılıyor. Daha bugün vitamin testi yaptırdım.

B12 değeri 100 PG/mL arasındadır.?
B12 değer aralığı 220-940 pg/ml arasındadır. genellikle 500 seviyeleri normal olarak karşılanır. Vay biz öldük. Sağlıklı düşünebilmek depresif olmamak için en az 300 400 olması gerekmekte Benim 600 den 300 ze düşünce kötü oluyorum bir türlü 800 yüze çıkartamadım ilaç kullandığım halde

Çünkü B12 vitamini merkezi sinir sisteminin etkin faaliyet göstermesidir.?
Vitamin B12 Normal Değerleri, B12 vitamini merkezi sinir sisteminin etkin faaliyet göstermesi için gerekli olan içinde kobalt bulunan vücudumuzda ki en farklı ve önemli vitaminlerden biridir. B12 vitaminin içinde bulunan kobalt ile de diğer vitaminlerden ayrılır.

Peki B12 eksikliğinde ne olur?​

B12 eksikliğinde ne olur? Birinci aşamada, kan değerlerinde B12 eksikliği görülmeye başlanır ama insan kendini iyi hissetmeye devam eder ve semptom görülmez.

Hangi gıdalarda B12 eksikliği var?​

Benim incelediğim bütün araştırmalarda, takviye almayan veganlarda B12 eksikliği kesin olarak görülen bir şey (Larsson 2002, Herrmann 2003, Elmadfa 2009), ancak eksikliğin ortaya çıkması zaman alabiliyor çünkü semptomları gecikmeli olarak gözleniyor.
Sadece hamileler için değil, Türkiye’deki tüm veganlar için bence bunların arasındaki en önemli besin B12, çünkü bu konuda insanlar yeterince bilinçli değil, bilgiler kulaktan dolma, internette yalan yanlış bilgiler var ve yanlış bilgilenmek bilgilenmemekten daha zararlı.

Geri