AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi besinler disi curutur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi besinler dişi çürütür?​

Diş Çürümesine Sebep Olan Yiyecekler Nelerdir?
- Beyaz ekmek ve patates cipsi.
- Asitli İçecekler.
- Yapışık Gıdalar ve Kuru Meyveler.
- Alkol ve Sigara.
- Enerji İçecekleri.
- Şarap.
- Şeker ve Çikolatalar.
- Turunçgil Grubu.

Yemeklerden sonra dişlerimizi neden fırçalamalıyız?​

Bilinenin aksine dişlerimizi yemeklerden ya da asitli içeceklerden hemen sonra değil en az yarım saat sonra fırçalamalıyız. Çünkü asitli ve şekerli yiyecekler diş yüzeylerini aşınmaya uygun hale getirir. Dişler, bu hassasiyete sahipken fırça darbeleriyle diş yüzeyinde aşınmayı artırmamalıyız.
Diş taşı neden olur?​
Ağız çok farklı çeşitlerde bakteri bulunur. Bu bakteriler gıda parçacıklarıyla birleştiğinde, dişlere zarar veren bir asit üretir ve plak oluşur. Yapışkan bir yapıya sahip olan plak, temizlenmediği takdirde gıdalardaki kalsiyum ve diğer maddeleri de toplayarak sertleşir. Bunun sonucunda da diş taşı, yani tartar oluşur.

Diş oyulması neden olur?​

Diş oyulması neden olur?
Ağızda bulunan bakterilerden oluşan bakteri plağı, şekerli ve unlu yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından asit oluşturabilmektedir. Bu asitler, dişlerin mineral dokusunu çözerek dişin minesinin bozulmasına ve sonuçta da diş çürüğünün başlamasına ve diş hekimlerinin kavite dedikleri oyuklara neden olmaktadırlar.

Her yemek yedikten sonra diş fırçalanır mı?​

Her yemek yedikten sonra diş fırçalanır mı?
Dişlerinize çok önem veriyorsunuz ve çürüklerin önüne geçmek için her yemek sonrası vakit kaybetmeden fırçalıyorsunuz.

Diş taşları nasıl yok edilir?​

Diş Taşı Nasıl Geçer? Diş taşı temizliğinin her altı ayda bir uzman diş hekimleri yardımıyla yapılması önerilir. Diş hekimleri diş taşı temizleme işlemi sırasında ilk önce diş yüzeyinde oluşmuş plak ve tartarı temizler. Bu işlem yapılırken genellikle ultrason özelliğine sahip cihazlar ve aletlerden yararlanılır.

Diş taşı olmaması için ne yapmalı?​

Diş Taşının Oluşumu Nasıl Engellenir? Düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimi ziyareti, diş taşının tekrar oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Her altı ayda bir veya önerilen sıklıkta bir diş hekimini ziyaret etmek, diş hekiminin diş taşının tekrar oluşup oluşmadığını görmesini sağlar.
Mine tabakası kendini yeniler mi?​
Diş minesinin kendini onaramıyor olmasının nedeni ise ameloblast hücrelerin dişin patlamasıyla birlikte ölmesidir. Yerine yeni hücreler oluşmadığından diş minesinin de kendini onarması mümkün olmaz. Bu tabakada aşınma meydana gelmesi halinde mutlaka diş hekimi tarafından tedavi edilmesi gerekiyor.

Yoğurt dişleri çürütür mü?​

Yoğurt dişleri çürütür mü?
Öğünlerimizi peynir gibi ağız PH’ını yükseltecek besinlerle sonlandırmak ve probiyotik bakımından zengin süt ve yoğurt tüketiminize dikkat etmek bile diş çürüğü ve buna bağlı birçok problemden kurtulmamıza yardımcı olacaktır.”
 
Diş sağlığı konusunda bilgi vermek için buradayım. Forumdaki mesajınızda yer alan bilgiler çok önemli ve doğru. Diş çürükleri genellikle kötü beslenme alışkanlıkları, asitli içecekler, şekerli yiyecekler ve kötü hijyen alışkanlıkları gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Dişleri korumak için düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı, doğru beslenme alışkanlıkları ve düzenli diş hekimi kontrolleri oldukça önemlidir.

Asitli içecekler ve şekerli yiyecekler diş minesini aşındırabilir ve diş çürüklerine neden olabilir. Bunlarla birlikte, diş taşı oluşumu da diş sağlığını olumsuz etkileyebilir. Diş taşı oluşumunu engellemek için düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekiminize düzenli kontroller yaptırmak önemlidir.

Ayrıca, diş minesinin kendini yenileyemediğini ve yıprandığında diş hekimi müdahalesi gerektiğini belirtmek önemlidir. Yoğurt gibi probiyotik bakımından zengin besinlerin diş sağlığı için faydalı olduğunu belirtmek de oldukça doğru bir bilgidir.

Unutmayın, diş sağlığı genel sağlığımızın bir parçasıdır ve düzenli bakımı ve doğru beslenme alışkanlıkları ile korunabilir. Sağlıklı gülüşler!
 
Geri
Üst