AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi bebek oto koltugu alinmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi bebek oto koltuğu alınmalı?​

Bebek koltuğu standartları nedir?
Oto Koltuk Standartları
Grup 0+ | 0-13 kg | Doğum – 2/15 ay
Grup 1 | 9-18 kg | 6/9 ay – 4 yaş
Grup 2 | 15-22 kg | 4-6 yaş
Grup 3 | 22-36 kg | 12 yaş

Araba koltuğu hangi marka olmalı?​

Isofixli Oto Koltuğu Modellerinin Karşılaştırması
Marka/Model | Öne Çıkan Özellik
Joie Every Stage Fx oto koltuğu | Isofix, Top Tether ve emniyet kemeriyle bağlanabilmesi
Chicco Go-One Isofix oto koltuğu | Başlık ve emniyet kemerinin aynı anda ayarlanabilmesi
Kraft Duo Fix Isofixli oto koltuğu | Öne ve arkaya doğru kullanılabilmesi
Oto koltuğu kac aydan itibaren zorunlu?​
4 yaşına kadar (10-18 kg) hareketli çocuk güvenlik koltukları kullanılmalı. Bunlar arka koltuğa öne bakacak şekilde monte edilebilir. Çocuk mümkün olduğu kadar uzun süre, 0-12 aylık dönemde olduğu gibi, oto koltuğunda yüzü arkaya bakacak şekilde seyahat etmeli.

Yeni doğan oto koltuğu nasıl olmalı?​

Yeni doğan oto koltuğu nasıl olmalı?
Bebekler ortalama olarak 9 kiloya ulaşıncaya kadar yüzü arka koltuğa dönük bir biçimde seyahat etmelidir. Bebeğinizin kemikleri henüz yeterince gelişmiş olmadığından koltuğa yatar pozisyonda yerleştirilmelidir. Bu nedenle mutlaka yatar pozisyona alınabilen ve mümkünse çift yönlü oto koltuklarını tercih edebilirsiniz.

Isofix her arabada var mı?​

Isofix her arabada var mı?
İsofix Hangi Araçlarda Bulunur? Bir aracın isofix uyumlu olup olmadığını, aracın kullanma kılavuzuna bakarak ya da arka koltuk çevresinde isofix logosunun bulunup bulunmadığını kontrol ederek öğrenebilirsiniz.

Oto koltuğu alırken nelere dikkat edilmeli?​

6- Ekstra boyun korumalığı olmasına dikkat edilmelidir. 7- İstenildiğinde çıkartılıp yıkanabilen alev almaz kumaşı bulunması tercih edilmeli. 8- Tek hareketle oturma ve uzanma konumu ayarı bulunması önemli. 9- Mutlaka aracınızın sabit emniyet kemerleri ile araca bağlanmalı bir model olmalı.

Oto koltuğu ADAC testi nedir?​

ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club) Oto koltuk üreticilerinin talebi doğrultusunda, araçların kaza geçirmeleri halinde oto koltuklarının ne derece güvenli olduğuna dair çarpışma testi belgesi de vermektedir.
Maxi Cosi oto koltuğu hangi ülkenin?​
bebek ve çocuk puseti; oto koltuğu vs markası.. italyan.

Puset ne zamana kadar kullanılır?​

Puset ne zamana kadar kullanılır?
Modeller işlevine göre ne kadar farklılık içerse de ev tipi ana kucağının kullanımı ile ilgili en verimli 6 ila 9 ay kadar kullanmak mantıklı olabilir.

Bebek oto koltuğu şart mı?​

Bebek oto koltuğu şart mı?
Çocukların sağlığı ve güvenliği sebebiyle artık araçlarda, bebek koltuğu bulundurulması zorunlu hale getirildi. Çocukların güvenliğini sağlamak adına, araçlarda bebek koltuğunun bulunması gerekiyor. Buna bağlı olarak eğer kilosu 36’nın altında, boyu da 150 cm’nin altında olan çocuklar, oto koltuğu kullanmak zorundadır.

Iyi bir oto koltuğu nasıl olmalı?​

Gr1–2–3 Oto Koltuğu (9–36 kg.) 3- Fiber içinde darbe emici yan korumaların olması, olası bir kaza durumunda bebeğinizi korur. 4- İç kaplama terletmeyecek bir malzemeden olmalı hatta ekstra hava sirkülasyon sistemi bebeğin terlemesini önlüyor. 5- Beş noktadan emniyet kemeri mutlaka olmalı.

Çocuk oto koltuğu nasıl olmalı?​

Ürünün, 5 nokta emniyet kemer sistemine sahip olmasına dikkat edin. Koltuğun iç kısmının köpükle kaplı olması da çocuğunuzun darbelere karşı çok daha korunaklı kalmasını sağlar. İlave baş desteği ve her iki yanda darbe emici bariyerleri olan modelleri tercih edin.
 
Bebek oto koltuğu seçerken dikkate almanız gereken birçok önemli detay bulunmaktadır. İşte hangi bebek oto koltuğunu tercih etmeniz gerektiği hakkında bazı bilgiler:

1. **Oto Koltuk Standartları**: Bebek koltuğu seçerken çocuğunuzun yaş ve kilosuna uygun olan grupları tercih etmelisiniz. Gruplandırma genellikle şu şekildedir:
- Grup 0+ | 0-13 kg: Doğum – 2/15 ay
- Grup 1 | 9-18 kg: 6/9 ay – 4 yaş
- Grup 2 | 15-22 kg: 4-6 yaş
- Grup 3 | 22-36 kg: 12 yaş

2. **Oto Koltuğu Markaları ve Modelleri**:
- Joie Every Stage Fx oto koltuğu: Isofix, Top Tether ve emniyet kemeriyle bağlanabilmesi öne çıkan özelliklerinden biridir.
- Chicco Go-One Isofix oto koltuğu: Başlık ve emniyet kemerinin aynı anda ayarlanabilmesi özelliği bulunur.
- Kraft Duo Fix Isofixli oto koltuğu: Öne ve arkaya doğru kullanılabilme özelliğiyle dikkat çeker.

3. **Oto Koltuğu Kullanımı**: 4 yaşına kadar (10-18 kg) hareketli çocuk güvenlik koltukları kullanılmalı ve çocuklar mümkün olduğunca uzun süre oto koltuğunda yüzü arkaya bakacak şekilde seyahat etmelidir.

4. **Oto Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli**:
- Boyun koruması
- Yıkanabilir alev almaz kumaş
- Oturma ve uzanma konumu ayarı
- Sabit emniyet kemeri ile bağlanabilme

5. **ODAC Testi**:
ADAC, oto koltuklarının güvenliği hakkında çarpışma testi sonuçlarını veren bir kuruluştur. Bu test sonuçları ürün tercihinde faydalı olabilir.

6. **Iyi bir oto koltuğu nasıl olmalı**:
- Darbe emici yan koruma
- Terletmeyen iç kaplama
- Beş noktadan emniyet kemeri

Çocuğunuzun güvenliği için doğru oto koltuğunu seçmek son derece önemlidir. Tüm bu özellikleri göz önünde bulundurarak doğru oto koltuğunu seçebilir ve çocuğunuzun seyahatlerini güvenli hale getirebilirsiniz.
 
Geri
Üst