AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi banka hesap isletim ucreti almiyor?

Editör

Yeni Üye

Hangi banka hesap işletim ücreti almıyor?​

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar En Para, QNB Finans Bank. Yapı Kredi Nuvo, Yapı Kredi Bankası Cepte TEB, TEB. Albaraka Türk Katılım Bankası

Bankaya para yatırırken para kesilir mi?​

EFT, havale, çek tahsilatı… Hepsinden alınıyor. Ancak internetten işlem yaparsanız, şimdilik ücret kesilmiyor. Müşteri para yatırma işlemini ATM’den değil, akıllı telefonla yapsaydı kesinti olmayacaktı” uyarısında bulundu.

Garanti ne kadar kesiyor?​

Garanti ne kadar kesiyor?
Garanti BBVA ATM’lerinden yapılan işlemlerde: EFT işlemleri için 0-1.000 TL arasına 4 TL, 1.000-50.000 TL arasına 8 TL, 50.000 TL üzerine ise 57,3 TL EFT ücreti, Havale işlemleri için 0-1.000 TL arasına 2 TL, 1.000-50.000 TL arasına 4 TL, 50.000 TL üzerine ise 28,65 TL havale ücreti alınacaktır (BSMV hariç).

Bankalar arası EFT kaç TL?​

Bankalar arası EFT kaç TL?
EFT işlemlerinden alınan ücret, işlem tutarının 1000 TL ve altında olması halinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 1 TL, ATM dışındaki diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 5 TL olarak uygulanmaya devam edecek.

Hesap işletim ücreti kimlerden alınır?​

Hesap işletim ücreti, bankaların vadesiz veya vadeli hesap sahibi vatandaşlardan aldığı kullanım bedelidir. Hesap işletim ücreti bankaların müşterilerine vermiş olduğu kredi kartı veya banka kartı gibi hizmetlerin işletim ücreti olarak talep ediliyor.

ATM’den para yatırma ne kadar keser?​

Tüm banka ATM’lerinden yapılan para yatırma işlemleri için ödenecek komisyon, tutarın %1’i ve 0,91 TL sabit ücret olmak üzere toplam %1 + 0,91 TL olarak hesaplanmaktadır.

Internet bankacılığından para kesiliyor mu?​

Internet bankacılığından para kesiliyor mu?
İnternet bankacılığı kullanarak işlem yaptınız zaman miktara bakılmaz. Yapılan işlem başına 2 TL ödeme kesilir. Mobil bankacılık ile yapılan havale işlemlerinde 1,75 TL kesinti yapılır.

Garanti Fast ücreti ne kadar?​

Garanti Fast ücreti ne kadar?
Garanti Bankası FAST ve EFT Ücreti: FAST ile günlük para transferi limitiniz 2.000 TL’dir. Bu limit dahilindeki bütün FAST ücretleri 1.14 TL’dir.

Garanti nesine ne kadar kesiyor?​

Telefon Bankacılığı : Garanti BBVA 444 0 333 numaralı telefon bankacılık kanalını arayarak, Nesine.com hesabınıza para transferi yapabilirsiniz. Banka, işlem başına 9,00 TL komisyon almaktadır.

Hangi bankalar hesap işletim ücreti almıyor sorusuna verilen cevaplara bakıldığında, En Para, QNB Finans Bank, Yapı Kredi Nuvo, Yapı Kredi Bankası Cepte, TEB, ve Albaraka Türk Katılım Bankası'nın hesap işletim ücreti almadığı görülmektedir. Bu bankaların müşterileri hesapları için bu ücreti ödemezler.

Bankaya para yatırırken kesilen ücretler konusunda ise EFT, havale, çek tahsilatı gibi işlemler için ücret alındığı bilgisi verilmiştir. Ancak internet üzerinden yapılan işlemlerde şimdilik ücret kesilmediği belirtilmiştir. Müşterilerin işlemlerini ATM yerine akıllı telefonları aracılığıyla yapmalarının kesinti olmayacağı belirtildi.

Garanti Bankası'nın EFT ve havale işlemlerinde aldığı ücretler de detaylı olarak verilmiştir. Garanti BBVA ATM'lerinden yapılan işlemlerde belirli limitlerde farklı ücretler uygulandığı ifade edilmektedir.

Bankalar arası EFT ücretiyle ilgili bilgiye göre, işlem tutarının 1000 TL ve altında olduğu durumlarda mobil bankacılık veya internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemlerde 1 TL, diğer kanallardan yapılan işlemlerde ise 5 TL ücret alındığı belirtilmiştir.

Hesap işletim ücretinin vadesiz veya vadeli hesap sahiplerinden alındığı ve bankaların sunduğu hizmetlerin kullanım bedeli olarak talep edildiği açıklanmıştır. Genellikle banka kartı veya kredi kartı kullanımı gibi hizmetlerin işletim bedeli olarak bu ücretin alındığı vurgulanmıştır.

ATM'lerden para yatırma işlemlerinde alınan komisyonun, tutarın %1'i ve 0,91 TL sabit ücret şeklinde hesaplandığı belirtilmiştir.

İnternet bankacılığı kullanımında ise her işlem başına 2 TL ödendiği ve mobil bankacılık ile yapılan havale işlemlerinde 1,75 TL kesinti yapıldığı ifade edilmiştir.

Garanti Bankası'nın FAST ve EFT ücretlerine de değinilmiş, FAST ile günlük para transferi limitinin 2.000 TL olduğu ve bu limit dahilindeki FAST ücretlerinin 1,14 TL olduğu paylaşılmıştır.

Son olarak, Garanti Bankası'nın telefon bankacılığı kanalı üzerinden Nesine.com hesabına yapılacak para transferlerinde işlem başına 9,00 TL komisyon alındığı belirtilmiştir.

Geri