Hangi baharatlar tansiyonu dusurur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hangi baharatlar tansiyonu düşürür?​

· Kişniş, safran, çörek otu, tarçın gibi baharatların tüketilmesi kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur. Tuz içeriği yüksek yiyeceklerden uzak durulması da tansiyonun düşürülmesini sağlar.

Yüksek tansiyon hastası Aspirin kullanabilir mı?​

Antiplatelet ajan ASPİRİN yüksek riskli hipertansiflerde ek fayda sağlar ve modern hipertansiyon tedavisinde önerilmektedir.
Ağrı kesici ve grip ilaçları Aspirin ve ibuprofen olmak üzere bu ilaçlar damarı genişleten maddelerin salınımını zaltarak tansiyonu yükseltebilirler. Ayrıca özelllikle uzun süreli kullanımda böbreğe hasar vererek tansiyon yüksekliği yaparlar. Bazı tansiyon ilaçlarının etkisini de azaltırlar.
Aspirin hipertansiyon yapar mı?
Düzenli şekilde aspirin içenlerde, yüksek tansiyon riski yüzde 26 arttı. Araştırma, “naproxene” ve “ibuprofen” gibi steroid içermeyen ağrı kesicilerin, yüksek tansiyon riskini yüzde 38 artırdığını gösterdi.
Yüksek tansiyon hastaları ne yemeli ne yememeli?
Yüksek tansiyon şikayeti olanların özellikle yağlı ve yağda kızartılmış besinler, hamur işleri, hamur tatlıları, kırmızı et ve sakatatlardan uzak durmaları gerekmektedir. Ayrıca kahve, çikolata, şekerli gazlı içeceklerle tuz, margarinler ve aşırı çay tüketimi de tansiyonu yükselten yiyecekler listesinde bulunmaktadır.”

Tansiyon hastası yumurta yiyebilir mi?​

Yumurta da tansiyonu dengede tutan, yüksek tansiyonu düşürücü besinlerdendir. Yumurta tansiyon yüksekliğine iyi gelir. Böyle bir rahatsızlığı olanlar düzenli olarak yumurta tüketirlerse çok fayda göreceklerdir. Yumurtanın özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir.

Yüksek tansiyon hastası nasıl beslenmeli?​

Potasyumun yanında magnezyum ve lifli gıdaları tüketerek bu etki güçlendirilebilir. Potasyum, magnezyum ve lif açısından oldukça zengin muz, elma, kayısı, havuç, üzüm, şeftali ve mango gibi meyvelerin yanı sıra patates, domates, yağsız ton balığı ve az yağlı yoğurt yiyin.
 
Geri
Üst