AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi ayda ne dikilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
107.245
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi ayda ne dikilir?​

Temmuz: Salatalık ve çileği tohumu ekilir. Ağustos: Çilek, havuç, ıspanak ve marulun tohumu ekilir. Eylül: Tere, roka, marul, kırmızı turp, ıspanak ve dereotunun tohumu ekilir. Ekim: Buğday, arpa, yulaf, çavdar, yonca, zeytin, sarımsak, soğan, tere, roka, mercimek, bakla ve dereotunun tohumu ekilir.

Şu an tarlaya ne ekilir?​

Sebzecilikte ilk yastıklara şaşırtılmış bulunan biber, domates, patlıcan fideleri 15 Nisan’dan sonra tarladaki yerlerine dikilmeye başlanır. Çileklerin ilkbahar çapası ve bakımı yapılır. Fasulye, bamya, hıyar, kabak, lahana, karnabahar, soğan tohumlarının ekilmesine devam edilir.

Şubat mart ayında ne ekilir?​

Şubat mart ayında ne ekilir?
MART AYINDA NE EKİLİR?
- Kereviz,
- Kuşkonmaz,
- Pancar,
- Pırasa,
- Enginar,
- Karnabahar,
- Ispanak,
- Pazı,

Hangi ayda hangi sebze ekilir?​

Hangi ayda hangi sebze ekilir?
Hangi Ayda Hangi Sebze Ekilir? – Aylara Göre Ekim Tablosu
- Ocak: En fazla tüketilen sebzelerden olan patlıcan ve domatesi ocak ayında ekmelisiniz.
- Şubat: Bezelye, roka, çarkların biber, chery domates ve patlıcan şubat ayında ekilebilir.
- Mart: Bezelye, havuç, beyaz kabak, salatalık, Mısır, maydanoz ekilebilir.

Domates fidesi hangi ayda dikilir?​

Domates tohum ekimi şubat-mart aylarında yapılır. Domates fideleri ise, Mart, Nisan-Mayıs aylarında toprak tavlı iken dikilmelidir.

Hangi mevsimde tarlalar sürülür?​

TARLA ZİRAATI Kışı ılık geçen yerlerde ilkbaharda ekilecek tarlalar sürülür ve açmalar yapılır. Ekimle birlikte gübre verilmemiş tarlalara gereken gübreler verilir. Kabarık tarlalar loğ denilen yuvarlak silindir taşlarla bastırılır. Sık olan hububat tarlalarında filizler hayvanlara yedirilir.

Kış aylarında bahçeye ne ekilir?​

Kış aylarında bahçeye ne ekilir?
Kışın Hangi Sebzeler Ekilir?
- Marul.
- Turp.
- Soğan.
- Pazı
- Bezelye.
- Brokoli.
- Sarımsak.

Eylül ekim ayında hangi sebzeler ekilir?​

Eylül ekim ayında hangi sebzeler ekilir?
SEBZECİLİK. * Havuç, kışlık yeşil soğan; marul ve turpun fide ve tohumlarının yerlerine ekim ve dikim işleri sürdürülür. * Hasadı biten sebzelikler temizlenip, kışlık sebzelerin ekimi için toprak hazırlığı yapılır.
Ekim ayında hangi fideler ekilir?​
Kışlık sebzelerin hasadına devam edilir (Ispanak, Pırasa,Lahana). Bakla,ıspanak ve enginar ekimi yapılır. Seracılık: Seralarda toprak hazırlığı başlar. Fide harcı hazırlanarak dezenfekte edilir.
Mart Nisan aylarında bahçeye ne ekilir?​
Sebzecilik: Mart ayında hazırlanan toprağa domates, biber patlıcan, karpuz salatalık fideleri dikilir. Sulama ve çapa yapılır. Yeşil soğan, marul, bezelye, bakla hasadına devam edilir.

Martta hangi fidan dikilir?​

Martta hangi fidan dikilir?
Bu iki fidandan sonra tercih edilen diğer fidanlar ise şunlar: ‘Elma, erik, kayısı, şeftali, kiraz, vişne, armut ve ayva. ‘ Genelde gövdesi kabuk bağlayan ceviz fidanının dikim işlemi gerçekleştikten sonra, fidanın mart ayının sonundan ağustos ayının başına kadar düzenli bir şekilde sulanması gerekiyor.

Domates biber ekimi ne zaman yapılır?​

Domates biber ekimi ne zaman yapılır?
Domates tohumu ve fidesinin ekim, dikim zamanı don tehlikesinin ortadan kalktığı zaman olan ilkbahar aylarıdır.

Bahçeye domates ekimi nasıl yapılır?​

Saksının 3 te birini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığınız bahçe toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacaktır.

Domates ne kadar sürede sulanır?​

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.
 
Mart ayında ekilebilecek sebzeler arasında kereviz, kuşkonmaz, pancar, pırasa, enginar, karnabahar, ıspanak ve pazı bulunmaktadır. Bu sebzelerin mart ayında ekimi için uygun bir zamandır ve toprak hazırlığı yapıldıktan sonra dikime başlanabilir.

Domates fidesi dikimi genellikle mart, nisan ve mayıs aylarında yapılır. Domates tohumları genellikle şubat-mart aylarında ekilirken, fideler mart, nisan veya mayıs aylarında toprak tavlı iken dikilmelidir. Bu dönemde domates fidelerinin dikimi için uygun sıcaklık ve nem koşullarının olması önemlidir.

Kış aylarında bahçeye ekilebilecek sebzeler arasında marul, turp, soğan, pazı, bezelye, brokoli ve sarımsak bulunmaktadır. Bu sebzeler soğuk havalara dayanıklı oldukları için kış aylarında rahatlıkla ekilebilirler.

Mart ve nisan aylarında bahçeye dikilebilecek fideler arasında domates, biber, patlıcan, karpuz ve salatalık bulunmaktadır. Bu fideler bu aylarda dikilerek sulama ve çapa işlemleri yapılabilir. Aynı dönemde yeşil soğan, marul, bezelye ve bakla gibi sebzelerin hasadına da devam edilebilir.

Mart ayında dikilebilecek fidanlar arasında elma, erik, kayısı, şeftali, kiraz, vişne, armut ve ayva gibi meyve ağaçları bulunmaktadır. Bu fidanlar mart ayında dikilerek düzenli sulama ile büyümeleri sağlanabilir.

Domates ve biber ekimi genellikle ilkbahar aylarında yapılır. Domates tohumu ve fideleri don tehlikesinin geçtiği ilkbahar aylarında ekilmelidir. Bu dönemde toprak nemli ve hava sıcak olduğu için domates ve biber fideleri daha iyi büyüyebilir.

Domates ekimi için verimli bahçe toprağıyla doldurulmuş saksılara domates fidesi dikerek başlanır. Bitki geliştikçe organik gübre karışımı yapılmış toprak saksıya eklenerek bitkinin beslenmesi sağlanır. Düzenli sulama ve gübreleme ile domates bitkisi sağlıklı bir şekilde büyür.

Domates bitkisinin sulama ihtiyacı genellikle kurak bölge şartlarına göre ayarlanır. Mayıs ayında 3 günde bir, haziran ayında 2 günde bir, temmuz ayında 6 günde 5 su, ağustos ayında ise 7 günde 4 su verilerek domates bitkisi yeterince sulanmış olur. Eylül ayında ise haftada bir sulama yapılması yeterlidir.
 
Geri
Üst