Hangi ari kovani daha iyi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
174.960
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hangi arı kovanı daha iyi?​

Kendi ürettiği tek katlı uzun kovanın yapılan testler sonucunda diğer iki katlı normal kovanlara göre daha verimli ve bal üretimini yüzde 100 oranında artırdığı görüldü.

Bir kovan arı ne kadar bal yapar?​

Arıcılara Kurs: 1 Kovandan 30 Kilo Bal Alınabilir.
Arı kovanı nasıl olmalı?
-Kovandaki yavruların beslenmesi için arılığın yakınında polen kaynağı mutlaka olmalıdır. Arılık yeri seçerken polen kaynağı olan yerleri tercih ediniz. -Arılık yeri seçilirken imalat atıkları zehirli olan fabrika ve işletmelerden uzak yerler seçilmelidir.
Arı kovanı alırken nelere dikkat edilmeli?
Kovan alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise kovanı uzak bir bölgeden almanız. Çünkü yakın mesafeden alırsanız arılar eski alıştıkları yere gidebilirler. Kovanı taşırken serin saatleri tercih etmelisiniz. Taşıma sürecinde arıların havasız kalmamasına ve güneşten etkilenmemesine dikkat edin.

Arı kovanı ölçüleri nedir?​

Kovanlarda, kuluçkalık (ahşap-tahta çıtalı), ballık (çıtalı), dip tahtası ve kovan kapağı bulunmalıdır. Kovanlar yeni, mavi veya beyaz boyalı olacaktır. Kovanlar 50*42*29 ölçülerinde olacaktır. Çerçeve ölçüsü en az 24 cm olacaktır.

Arı kovanı hangi ağaçtan yapılır?​

Eskiden örme sepet ya da oyma kütük gibi malzemeden yapılmış kara kovan denilen kovanlar kullanılmaktaydı. Bu kara kovanlar, daha çok kestane ya da ıhlamur ağacından yapılır. Günümüzde ise bunların sayısı azalmıştır, daha çok standart ahşap kovanlar kullanılmaktadır.
Arı kovanı kaç santim?
İmalatımızdaki kovan ölçüleri dışdan dışa 43.5cm en 50.5cm boy ve 29.5cm yükseklik ile hazırlanmakta olup istediğinize göre özel ölçülerde üretim yapılması da mümkündür.
Arı kovanı nasıl yapılıyor?
Arıcılar, inşa ettikleri ya da satın aldıkları kovanlara, balmumu petek altlıklarını yerleştirirler. Ballarını artık petek altlıklarına yerleştiren arıcılar, süreç tamamlandıktan sonra kovanlarını açarlar. Petekler dolduktan sonra arılar tarafından suyu uçurularak olgunlaştırılır ve sırlanır.
 
Geri
Üst