Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi anaokuluna kayit yaptiracagim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi anaokuluna kayıt yaptıracağım?​

Veliler, MEB’in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler. Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz.

Lisede hangi okula gideceğimi nasıl öğrenebilirim?​

Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı’nın http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.
Ortaokul kayıtları adrese dayalı mı?
2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sistemi üzerinden yapıldı.
Adres dışı okul kaydı nasıl yapılır?
Okul kayıt işleminde misafir ikametgah ile okul kaydı yapılabilmektedir. Ancak sizin ve çocuğunuzun gerçekten bu adreste bulunmanız şarttır. Her ne kadar misafir olarak kaydınız yapılmış olsa da okul yönetimi ve Nüfus Müdürlüğü personeli gerçekten bu adreste bulunup bulunmadığınızı kontrol etmekle mükelleftir.

Anaokulu Adrese Dayalı mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Kanununa göre kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan “ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır.

Hangi lise çıktığına nerden bakılır 2021?​

Adrese dayalı lise sorgulama, E-Okul üzerinden kolayca yapılabiliyor. Öğrenci T.C. Kimlik No, Öğrenci Okul No, İl, İlçe, Kurum Turu, Kayıt Alanı seçilecek olan adrese dayalı lise sorgulama ekranında ikamet alanına yakın olan okullar görüntülenebilecek.
Adrese dayalı yerleştirme nasıl yapılır?
ADRESE DAYALI KAYIT NASIL YAPTIRILIR? Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacak.
Adrese göre okul sorgulama nasıl yapılır?
Veliler çocuklarını hangi okula kaydettireceklerini e-devlet üzerinden öğrenebilir. E- devletten “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)” hizmet başlığı ile arama yaptığınız zaman çocuğunuzun adrese kayıtlı sistem üzerinden hangi okula kaydedileceği sorgulanabilir.

5 sınıf kayıt için ne gerekli?​

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

5 sınıf kayıtları ne zaman başlıyor?​

Okulumuz 2020 – 2021 Eğitim-Öğretim Yılı 5. Sınıf Kayıtları 06.07.2020 Pazartesi günü başlayacaktır.

Geri