AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi anakarta sahibim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi anakarta sahibim?​

Komut İstemi ile Anakart Modeli Öğrenme
- Windows+R tuşuna basarak Çalıştır ekranını açın.
- Açılan pencereye cmd yazdıktan sonra aratın.
- Komut istemi ekranı açılacak.
- Buraya wmic csproduct get name,identifyingnumber,uuid yazdıktan sonra aratma işlemini gerçekleştirin.
- Açılan ekranda anakart bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Anakartım hangi model?​

Çalıştır’ı açtıktan sonra çıkan ekrana “msinfo32.exe” yazıp Enter’e basıyorsunuz. Bu işlemden sonra Sistem Bilgisi ekranı karşınıza çıkacak. Hemen sağ tarafta “Temel Kart Ürünü” kısmının yanında anakart modelinizi göreceksiniz. Ayrıca buradan sisteminizin diğer özelliklerine de bakabilirsiniz.

Anakartın DDR kaç olduğunu nasıl öğrenirim?​

Anakartın DDR kaç olduğunu nasıl öğrenirim?
RAM’in DDR kaç olduğunu öğrenmenin en basit yollarından biri aslında CPU-Z programıdır. BURADAKİ linkten indirebileceğiniz CPU-Z programını bilgisayarınıza kurun. Daha sonra programı açıp “Memory” sekmesine geçin sol üstte “Type” yazan yerin hemen karşısında belleklerinizin DDR kaç olduğu bilgisi yer alacaktır.

Anakart bilgilerine nereden bakılır?​

Anakart bilgilerine nereden bakılır?
Anakart modeli öğrenme nasıl yapılır?
- Adım #1: Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır ekranını açın.
- Adım #2: msinfo32.exe yazın ve aratın.
- Adım #3: Sistem Bilgisi ekranı açılacak.
- Adım #4: Sistem Özeti sayfasını açın.
- Adım #5: Buradan Sistem Modeli satırını bulun.
- Adım #6: Anakart modeliniz burada yazıyor olacak.

Anakart SSD yi destekliyor mu?​

Eğer hali hazırda anakartınızda M.2 yuvası yoksa veya teknik özelliklerinde M.2 SSD desteklediği belirtilmemişse bilgisayarınız M.2 SSD desteklemiyor anlamına gelecektir. Dizüstü Bilgisayar (Laptop): Aynı şekilde masaüstü bilgisayarda olduğu gibi laptoplarda her M.2 SSD modellerini desteklemez.

Anakart DDR nedir?​

Bilgisayarlarda kullanılan Ram, Çift Veri Hızını kullanarak çalışır. Çift Veri Hızı ise İngilizce ‘de Double Data Rate yani DDR olarak ifade edilir. DDR Ram içindeki veri akışının hızını ifade etmektedir.

Anakartınızın modelini öğrenmek için verdiğiniz adımları uygulayarak sisteminizin anakart bilgilerine erişebilirsiniz. Ayrıca, anakartınızın DDR desteklerini öğrenmek için ise işlemci-zinciri (CPU-Z) gibi programlar kullanabilirsiniz.

Anakartın DDR nedir sorusuna cevap vermek gerekirse, DDR (Double Data Rate) terimi, RAM'in çift veri hızını ifade eder. Bu, RAM içindeki veri akış hızını belirtir. Örneğin, DDR4 RAM, önceki nesil DDR3'e göre daha hızlı ve verimli çalışır.

Anakartın SSD'yi destekleyip desteklemediği konusuna gelince, anakartınızda M.2 yuvası varsa ve teknik özelliklerinde M.2 SSD desteği belirtilmişse, bilgisayarınız M.2 SSD'yi destekler. Ancak eğer bu özelliklerden biri sağlanmıyorsa, anakartınız M.2 SSD'yi desteklemeyebilir. Laptoplarda da durum benzer şekilde değerlendirilir, yani her laptop modeli her M.2 SSD'yi desteklemeyebilir.

Geri