AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi amino asitler polipeptid zincirleri arasinda kovalent capraz baglar olusturarak protein yapilarinin kararliliginda rol oynarlar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi amino asitler polipeptid zincirleri arasında kovalent çapraz bağlar oluşturarak protein yapılarının kararlılığında rol oynarlar?​

Asparagin ve glutamin aspartat ve glutamat amino asitlerinin amid formudur. Asit ya da baz ile kolayca hidrolize edilebilirler. özelliğindedir. Disülfid bağı iki farklı polipeptid zinciri arasında ya da protein molekülünün kısımları arasında kovalent bir bağ kurarak protein yapısında özel bir role sahiptir.

Protein miktar tayini nasıl yapılır?​

Protein tayininde en yaygın olarak kullanılan yöntem Folin-Lowry yöntemidir. Biüre reaktifi kullanılarak oluşan Cu-protein kompleksi, fosfomolibdik fosfotungstik asit ile heteropolimolibden mavisine indirgenir ve sonuçta koyu mavi bir renk oluşur. Yöntem çok duyarlıdır (0.05-0.5mg protein.ml-l) ancak pH’ya bağımlıdır.
Protein nedir akademik?
Proteinler, amino asitlerin belirli türde, belirli sayıda ve belirli diziliş sırasında karakteristik düz zincirde birbirlerine kovalent bağlanmasıyla oluşmuş polipeptitlerdir. Proteinler, amino asitlerin polimerleridirler.
Proteinler ne demek?
Proteinler, amino asitlerin zincir halinde birbirlerine bağlanması sonucu oluşan büyük organik bileşiklerdir. Proteinler, açlık anında en son tüketilirler. Kimyasal sindirimleri midede başlar. Proteinler hayvansal proteinler ve bitkisel proteinler olarak ikiye ayrılır.

Proteinlerin birincil yapısını ne belirler?​

Birincil yapı Amino asit kalınıtıları N-ucundan başlar, buradaki amino (NH2-group) grubu bir peptit bağı içinde yer almaz. Canlılarda bir proteinin birincil yapısı o proteini kodlayan gen tarafından belirlenir.

Fizyolojik pH da hangi aminoasitler tampon olarak kullanılabilir?​

hangisidir? Aminoasitlerin tamponlama özellikleri bulunur. pH’da en güçlü tam-pon histidin aminoasitidir. Çünkü pK değeri fizyolojik pH’a yakındır.
Total Protein nasıl hesaplanır?
Total protein miktarının ölçülmesi için kan ve idrar örnekleri kullanılabilmektedir. Kan tahlili için toplar damardan birkaç mililitre örnek alınır. Alınan kandaki plazma (serum), özel cihazlar yardımı ile ayrıştırılır ve serum kısmında bulunan TP miktarı ölçülür.
Protein miktar tayini neden yapılır?
Gıdalar içerisinde toplam azot miktarının %99’u proteinlerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle öncelikle azot miktarının tespiti ile bu değer gıda maddeleri için belirlenen bir faktör ile çarpılarak protein miktarının belirlenmesi esasına dayanmaktadır.

Protein içeren besinler nelerdir?​

Kas gelişimi ve hücre onarımı bakımından ihtiyaç duyduğumuz protein vücudumuz için hayati önem taşıyor. İşte sofralarımızdan eksik etmememiz gereken 9 protein deposu besin…
- Kırmızı et. Kırmızı et hayvansal proteinler arasında en fazla protein içeren besin.
- Beyaz et.
- Baklagiller.
- Süt.
- Yumurta.
- Yoğurt.
- Kabak çekirdeği.
- Peynir.

Protein nedir fizyoloji?​

Birincil yapısı nedir?
Peptit ve proteinlerin birincil yapısı, bu moleküllerin yapı birimleri olan amino asitlerin doğrusal sırası, veya daha genel olarak, bir proteini oluşturan atomlar arasındaki kovalent bağların spesifikasyonudur.
Fizyolojik pH ne demek?
İnsan vücudundaki kanın pH’sı, ömür boyu belirli bir dengede tutulmakta olup ortalama pH 7.4 olarak saptanmıştır. pH 7.4 düzeyi, hidrojen iyonu konsantrasyonunun yaklaşık 40 nmol/l olduğunu gösterir ve bu da fizyolojik pH değeridir.
 
Geri
Üst