AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi agaclar birbirine asi olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi ağaçlar birbirine aşı olur?​

Elmaya: Armut, Zerdaliye: Kayısı, şeftali, erik. Vişneye: Kiraz. Ahlata: Armut, muşmula, ayva.

Dut ağacına hangi meyve aşı yapılır?​

“Birbirine yakın türleri aşılamamız önemli çünkü aşı uyuşmazlığı dediğimiz olay ortaya çıkıyor. Örneğin yumuşak çekirdekli meyve türleri elma, armut veya portakal üzerine turunç, dut üzerine beyaz dut gibi aşılamalar yapabiliriz.

Ağaçların ihtiyaçları nelerdir?​

Ağaçların ihtiyaçları nelerdir?
Ağaçlar özellikle yağmuru çekerler. İnsanlar ve diğer canlılar için hayati öneme sahip olan suyun oluşumu için ağaçlar çok önemlidir. Ağaçlar aynı zamanda mevcut suyu da korur. Böylece su tasarrufu yapılmış olur….
- Ağaçlar Havayı Temizler.
- Oksijen Üretir.
- Toprağın Verimliliğini Arttırır.
- Meyve Üretirler.

Çam ağacına aşı yapılır mı?​

Çoğu ağacın kendi türü ile aşılanması gerekir. Çam ağaçları için ise hatırlanması gereken kural iğne sayısına göre aşılama yapmaktır. Örneğin, beş iğneli çam türü diğer beş iğneli çam türü üzerine aşılanmalıdır.

Hünnap aşılanır mı?​

Hünnabın aşılamasında kullanılan diğer yöntemde; ağaçlandırma yada rehabilitasyon sahalarında bulunan doğal çatlıların üzerine aşı yapmaktır. Bu taktirde sahadaki çaltılar dipten kesilir. Ağaçlandırma çalışmalarında tohumdan üretilmiş 1 yaşlı yada 2 yaşlı çatlı üzerine aşılanmış 2+1 yaşlı hünnap fidanları kullanılır.

Meşe ağacına ne aşısı yapılır?​

Meşe ağacına ne aşısı yapılır?
Özelikle keçilerin önemli besin kaynakları arasında bulunan meşe ağaçları köylüler için gelir kapısı olmaya aday. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bir çalışmayla, meşe ağaçlarına kestane aşılı yapıldı. Hedef, kestane ile aynı türden olan meşe ağaçlarından kestane elde etmek.
Dut ağacına neler Asilanir?​
Dut Aşısı Bahar geldiğinde dut ağaçlarına su yürümeye başladığı zaman kalem ve yarma aşılar yapılmaktadır. Ağaçlara yaprak aşısı ise altıncı aydan başlayarak yapılır. Aşı yapılan dut ağaçları daha güzel ve lezzetli meyveler verir.
Alıç neye aşılanır?​
Birçok bölgemizde yetişen alıç, aşılanarak elma veya armut meyvesine de dönüştürülebiliyor. Kırmızı, mor, sarı veya siyah meyveleri bulunan alıç, bazı bölgelerde ekşi muşmula olarak da adlandırılıyor.

Ağaç yok olursa ne olur?​

Ağaç yok olursa ne olur?
Ormanların yok olmasıyla; ormanlarda yaşayan canlı türleri yok olur, hava kirliliği artar, yağışlar azalır ve erozyon yani toprak kaybı artar. Ormanlar yok olursa, dünyamızın akciğerleri ya da filtresi devreden çıkmış olur. Karbon emisyonu artar, oksijen üretimi azalır.

Ağaçlar yağmur yağmasını sağlar mı?​

Gerçekte ormanlar yağmur yağmasına neden olamazlar. Nemli bir havada örneğin yere düşen yağmur damlaları (kuru havaya göre) daha az buharlaşmaya uğrar. Bu nedenle, ormanlık bölgede daha fazla ve daha büyük damla küçülüp buharlaşmadan yere ulaşabilir. Özetlemek gerekirse; ağaç olduğu için bir yere yağmur yağmıyor.

Fıstık Çamına aşı yapılır mı?​

Tepe tomurcuğundan elde edilen aşı materyalleri ile aşılanmış fidanlarla fıstıkçamı bahçeleri kurulmaktadır. Aşılama için Yarma Aşı önerilmektedir. Aşılamalar genel olarak Nisan ayının ikinci yarısı ile Mayıs ayının ilk yarısı arasında yapılmaktadır.

Dut ağacı ne zaman ve nasıl aşılanır?​

Dut ağacı ne zaman ve nasıl aşılanır?
 
Dut ağacı genellikle bahar aylarında, özellikle suyun ağaçlara yürümeye başladığı dönemde aşılamak en uygun zaman olacaktır. Dut ağaçlarına kalem ve yarma aşılar genellikle bu dönemde yapılmaktadır. Ayrıca yaprak aşıları altıncı aydan itibaren gerçekleştirilebilir. Aşılanan dut ağaçları, daha sağlıklı ve verimli meyveler verecektir.

Ayrıca, alıç ağacı da farklı meyvelere dönüştürülebilen ağaçlardan biridir. Özellikle elma veya armut meyvesine dönüştürülebilen alıç ağacı, bazı bölgelerde ekşi muşmula olarak da anılmaktadır.

Ağaçların aşılanması, bitkiler arasında genetik özelliklerin aktarılması ve istenilen tür veya özellikteki meyvenin elde edilmesini sağlar. Uygun zamanda ve doğru yöntemlerle yapılan aşılamalar, ağaçların sağlıklı ve verimli olmalarını sağlar.
 
Geri
Üst