AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangel Yemegi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
107.364
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangel Yemeği nasıl yapılır?​

Tereyağı ve sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları yağda kavurun. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip soğanlar karamelize olana kadar kavurmaya devam edin. Bu esnada bir tencerede su kaynatıp içine tuz ekleyin. Hazırladığınız hamurları bu suda makarna haşlar gibi haşlayın.

Hinkal yapmak ne demek?​

Hıngal (Hinkali) Gürcü mutfağına özgü bir tür mantıdır. Hıngal ilk olarak Gürcistan’ın doğu kesiminde, Hevi, Pşavi, Mtiuleti ve Hevsureti adlı dağlık bölgelerinde ortaya çıkmıştır. Farklı Kafkas boyları, farklı sesleniyor Hıngal’a. “Haluj” ve “Gabın” da deniyor, Anadolu, “Çerkes mantısı” diyor.

Hangel hangi yöreye ait?​

Hangel hangi yöreye ait?
Hengel, hangel veya hingel (Azerice: Xıngal/Xəngəl, Türkçe: Hangel/Hengel, Dağıstan: Hinkal), Kafkasya’da ortaya çıkmış içsiz-içli bir tür mantıdır. Türkiye’de Artvin ve çevresinde (özellikle Şavşat ilçesinde), Ardahan,Çorum, Sivas, Doğu Karadeniz, Erzurum, Kars’ta yapılır.

Hangel sosu nasıl yapılır?​

Hangel sosu nasıl yapılır?
1 tüm soğan küp küp kesilerek sıvı yağ da kavrulur. Kavrulan soğana salçayı ve tuzu atıp biraz daha kavuruyoruz. Kavrulan sosa patates eklenir ve iyice harmanlanır. Kavrulan patates soğumaya bırakılır.

Patatesli hingel nasıl yapılır?​

Patatesli Hingel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için unu yoğurma kabına alıyoruz.
- Orta kısmını açarak bir adet yumurtayı suyu ve tuzu ekleyerek ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru iki bezeye ayırıp üzerlerini nemli bir bezle örterek yaklaşık yirmi dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Sivas Hingeli nasıl yapılır?​

Sivas Usulü Hingel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu derin bir kaba, ortası boş kalacak biçimde eleyin.
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun.
- Yukarıdan aşağı ve soldan sağa şekilde küçük kare parçalar olacak şekilde hamuru kesin (büyük mantı gibi).
- Patatesli harçtan alıp, hamurların ortasına yerleştirin.

Hinkal nasıl yapılır?​

Hinkal nasıl yapılır?
Hinkal ( Etli Mantı ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak unu bir kaba alıyoruz tuzunu ekliyoruz.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. (
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp 10 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra hamuru masanın üzerine alıyoruz biraz daha yoğuruyoruz.

Haluj hangi yöreye ait?​

Haluj hangi yöreye ait?
Çerkeslerin mantısıdır: Haluj, hıngel, hınkal Kendisinin de birden fazla ismi vardır; haluj, hıngel, hınkal, hambal ya da hampal denilir. Patates, kıyma ya da peynirle hazırlanan Çerkes mantısıdır.

Patatesli hingel nerenin yemeği?​

Hingel mantı çeşitlerinden biri olup içsiz mantı olarak bilinmektedir. Merdane ya da oklava ile açılan bir hamur olan içsiz mantı tercihe göre içerisine et ya da patates de konularak yapılabilmektedir. Hingel Türkiye’de genellikle Artvin ve Erzurum illerinde daha sık tüketilmektedir.

Kars hingel nasıl yapılır?​

Hingel (Kars) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, tuz, yumurtayı karıştırıyoruz.
- Aldığı kadar un ekliyoruz ve hepsini yoğuruyoruz.
- Bezelere ayırıp, 5 dk dinlendiriyoruz.
- Daha sonra mantı yufkasından biraz kalın açıyoruz.
- Diğer tarafta, bir tencereye göz kararı su ve az yağ koyuyoruz.

Erzurum Hingeli nasıl yapılır?​

Erzurum Hingeli nasıl yapılır?
Hingel hamurunu hazırlamak için unu, suyu, tuzu ve yumurtayı derin ve büyük bir kasede karıştırıp yoğurarak sert kıvamlı bir mantı hamuru hazırlıyoruz. İç harcını hazırlamak için; patatesleri haşlayıp ezdikten sonra karabiberi, kimyonu, pul biberi ve tuzu ilave edip karıştırarak iç harcımızı tatlandırıyoruz.

Hingal nasıl yapılır?​

Hingal nasıl yapılır?
İnce açılmış hamur üzerine iç malzemesi konduktan sonra, hamur bohça gibi toplanır ve ucu sıkılır. HINGEL NASIL YAPILIR? Hıngel hamuru için un, su, tuz ve yumurta derin bir kasede yoğurularak sert bir mantı hamuru elde edilir. İç harcı için patatesler haşlanıp ezildikten sonra baharatlarla tatlandırılır.

Patatesli Hingel mantısı nasıl yapılır?​

Patatesli Mantı (Hingel) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için kabuklarını soyduğunuz patatesleri iri doğrayıp geniş bir tencereye alın.
- Üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan patatesleri sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın.
- Ezerek püre haline getirin.

Patatesli hıngel hamuru nasıl yapılır?​

Patatesli hıngel mantısı nasıl yapılır?​

Patatesli hıngel mantısı nasıl yapılır?
 
Hingel (ya da Hangel) yemeği pek çok farklı bölgede farklı şekillerde yapılıyor gibi görünmektedir. Genel olarak hamurunun açılarak iç harcının konulması ve daha sonra bu hamurun belirli bir şekilde katlanarak pişirilmesiyle yapılır. İşte birçok farklı kaynaktan derlediğim hingel yemeği, sosu ve hamuruyla ilgili detaylar:

**Hingel Yemeği Tarifi:**
1. Tereyağı ve sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları yağda kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip karamelize olana kadar kavurmaya devam edin.
2. Ayrı bir tencerede su kaynatıp içine tuz ekleyin. Hamurları bu suda makarna haşlar gibi haşlayın.

**Hingel Sosu Tarifi:**
1. 1 adet soğanı küp küp keserek sıvı yağda kavurun.
2. Kavrulan soğana salça ve tuz ekleyip biraz daha kavurun.
3. Kavrulan sosun içine patates ekleyin ve iyice harmanlayın. Kavrulan patates soğumaya bırakın.

**Patatesli Hingel Tarifi:**
1. Unu yoğurma kabına alarak ortasını açın ve içine yumurta, su ve tuz ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
2. Hamuru iki parçaya ayırın ve üzerlerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin.
3. Dinlenen hamurları açarak küçük kare parçalar halinde kesin. Ortalarına patatesli harçtan koyarak katlayın ve pişirin.

**Erzurum Hingeli Tarifi:**
1. Hingel hamurunu hazırlamak için un, su, tuz ve yumurta karıştırarak sert bir hamur elde edin.
2. İç harcı için haşlanmış ve ezilmiş patateslere baharat ekleyerek hazırlayın.
3. Hazırladığınız iç harcı hamurun içine koyarak katlayın ve pişirin.

**Patatesli Hıngel Hamuru:**
Patatesli Hingel (Hingal) mantısı yapımında kullanılan hamuru hazırlamak için un, su, tuz ve yumurta ile sert bir hamur elde edilir.

Bu tariflerin her birini ayrıntılı bir şekilde uygulayarak lezzetli bir Hingel yemeği hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst