AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hanefi mezhebine gore namaz kac rekattir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.659
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hanefi mezhebine göre namaz kaç rekattır?​

Sabah namazı 4 rekat, öğle namazı 10 rekat, ikindi namazı 8 rekat, akşam namazı 5 rekat ve yatsı namazı 13 rekattır. Sabah Namazı: 4 Rekat: 2 Rekat sünnet, 2 Rekat farz.

Namazın kaç rekât?​

Beş vakit namaz, (farz ve sünnetiyle) 4 rekat sabah, 10 rekat öğle, 8 rekat ikindi, 5 rekat akşam, 10 rekat yatsı ve 3 rekat vitir olmak üzere toplamda 40 rekattan (17 rekat farz ve 23 rekat sünnet) oluşuyor.

Hanefi mezhebine göre öğle namazı kaç rekattır?​

Hanefi mezhebine göre öğle namazı kaç rekattır?
Öğle namazı 6 rekat sünnet ve 4 rekat farz olmak üzere toplamda 10 rekattır. Öğle namazının ilk 4 rekatı sünnettir. Ardından 4 rekat farz namaz kılınır.

Peygamber Efendimiz kaç rekat namaz kılardı?​

Peygamber Efendimiz kaç rekat namaz kılardı?
PEYGAMBER EFENDİMİZİN TIBBA DAİR ÖNEMLİ HADİSLERİ Peygamber, Cebrâil’in tarifiyle abdest alıp namaz kılmış, daha sonra Hz. Hatice’ye de abdest aldırıp namaz kıldırmıştır. Bu dönemde namaz, sabahın erken ve akşamın geç vaktinde olmak üzere günde iki vakitte ikişer rek’at olarak kılınırdı.

Mekke’de kaç vakit namaz kılınır?​

Hz. Peygamber Mekke’de 12 gün boyunca sabah akşam olmak üzere iki vakit namaz kılmıştır. Medine’ye göçünce de zaman zaman, aşırı sıcak ya da aşırı yağış olmadığı halde namazını 3 vakte indirerek kılmıştır. O zaten bunları yapmışken biz de yararlanabiliriz.

Hangi ülkelerde namaz 3 vakit?​

İsveç’in Kiruna ve Norveç’in Trömse şehirlerinde yaşayan Müslümanlar yılın en uzun gecelerinin yaşandığı kış mevsiminde üç vakit namazı iki saat içinde kılıyor. İsveç’in başkenti Stockholm, Norveç’in başkenti Oslo ve Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de ise üç vakit namaz, üç saat içinde kılınıyor.

Hanefi mezhebine göre seferi öğle namazı nasıl kılınır?​

Hanefi mezhebine göre seferi öğle namazı nasıl kılınır?
Seferi namazı Hanefi ve Şafii mezhebine göre farklılık göstermektedir. Hanefi mezhebinde 4 rekat olan namazlar iki rekat olarak kılınabilmektedir. Şafii mezhebinde ise seferi namazında da 4 rekat ise 4 rekat olarak kılınmalıdır. Namazların sünnetleri ise tam olarak kılınmalıdır.

Öğle namazı kaç rekattır?​

Öğle namazı kaç rekattır?
Öğle namazı 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat farz, 2 rekat son sünnet olmak üzere toplam 10 rekattır.

Hanefi Yatsı namazı nasıl kılınır?​

- “Niyet ettim Allah rızası için Yatsı namazının dört rekat farzını kılmaya” diye niyet ederiz.
- “Allahu Ekber” diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız.
- Sübhaneke’yi okuruz.
- Euzü-besmele çekeriz.
- Fatiha Suresini okuruz.
- Kur’an’dan bir sure okuruz.
- Rüku’ya gideriz.
- Secde’ye gideriz. Doğruluruz, tekrar secde’ye gideriz.
 
Hanefi mezhebine göre namazın rekat sayıları detaylı bir şekilde açıklanmış. Sabah namazı 4 rekat, öğle namazı 10 rekat, ikindi namazı 8 rekat, akşam namazı 5 rekat ve yatsı namazı ise 13 rekat olarak belirtilmiş. Her namazın içinde farz ve sünnet rek'atlerinin ayrı ayrı sayıları da verilmiş.

Ayrıca, beş vakit namazın toplamda 40 rekat olduğu, bunun 17 rekatının farz ve 23 rekatının sünnet olduğu ifade edilmiş. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarının toplam rekat sayıları belirtilerek bilgi verilmiş.

Öğle namazının Hanefi mezhebine göre 6 rekat sünnet ve 4 rekat farz olmak üzere toplamda 10 rekat olduğu, ilk 4 rekatının sünnet, sonraki 4 rekatın farz namaz olduğu detaylı bir şekilde açıklanmış.

Peygamber Efendimiz'in namaz kılma şekli hakkında da bilgiler verilmiş. Hadislerde Hz. Peygamber'in namazı nasıl kıldığı hakkında detaylı bilgilere yer verilmiş.

Ayrıca, Mekke'de namazın kılınışıyla ilgili ve bazı ülkelerde namazın kaç vakit kılındığı hakkında bilgiler paylaşılmış.

Seferi namazların kılınma şekli, öğle namazının rekat sayısı ve Hanefi mezhebine göre yatsı namazının nasıl kılınacağına dair detaylı bilgiler verilmiş.
 
Geri
Üst