AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamurun kullanıldığı yerler nedir

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.379
Tepkime puanı
1
Puan
1
Hamurun kullanıldığı yerler hakkında bilgi
Hamurun kullanıldığı yerler nelerdir?
Undan yapılan urunler
sertlik derecesine gore hamurun kullanıldığı yerlerdeğişir Sertlik derecesine gore bu guruptaki hamurlar beş grupta toplanır
Ozleştirilerek yapılanlar Bunların sertliği kulak memesinden oldukca serttir Orneğin:Erişte hamuru, su boreği hamuru vs gibi Kıyılarak hazırlanan hamurlar Bunların sertliği kulak memesi kadardır Orneğin :Sable hamuru,peynirli biskuvi hamuru vs gibi
Mayalandırılarak yapılanlar Bunların sertliği kulak memesinden biraz daha yumuşaktır Orneğin: Pastalya boreği hamuru, cevizli ay hamuru vs gibi
Pişirilerek hazırlanan hamurlar, unlar ateş uzerinde yağla su kaynatılıp unu icine katılarak yapılır Sertlikleri kulak memesinden yumuşaktır Orneğin :şuale, krem hamuru,hanım gobeği tatlısı hamuru vs gibi
Katmerli hamurlar Bunlarda iyice ozleştirilerek hazırlanan hamurlardır Sertlikleri kullanılacağı yere gore değişir Orneğin : yaprak hamuru,olarak hazırlananda kulak memesi sertliği kullanılır Orneğin :volovon, milfoy, sarıyer boreği
 
Hamurun çeşitli şekillerde kullanıldığı çok sayıda yer bulunmaktadır. Hamurun kullanıldığı yerler ve hamur çeşitleri sertlik derecesine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin:

1. Özleştirilerek yapılanlar: Bu gruptaki hamurların sertliği kulak memesinden oldukça serttir. Örnek olarak erişte hamuru, su böreği hamuru gibi ürünler verilebilir.

2. Kıyılarak hazırlanan hamurlar: Bu gruptaki hamurların sertliği kulak memesine kadardır. Örneğin sable hamuru, peynirli bisküvi hamuru gibi ürünler bu gruba örnektir.

3. Mayalandırılarak yapılanlar: Bu gruptaki hamurların sertliği kulak memesinden biraz daha yumuşaktır. Örneğin pastalıya böreği hamuru, cevizli ay hamuru gibi ürünler bu gruba örnektir.

4. Pişirilerek hazırlanan hamurlar: Bu gruptaki hamurlar, unlar ateş üzerinde yağla su kaynatılarak içine un katılarak yapılır. Sertlikleri kulak memesinden daha yumuşaktır. Örneğin şuale, krem hamuru, hanım göbeği tatlısı hamuru gibi ürünler bu gruba örnektir.

5. Katmerli hamurlar: Bu grupta iyice özleştirilerek hazırlanan hamurlar bulunmaktadır. Sertlikleri kullanılacakları yere göre değişir. Örneğin yaprak hamuru, volovon, milföy, sarıyer böreği gibi ürünler bu gruba örnektir.

Her bir hamur çeşidinin farklı kullanım alanları ve özellikleri vardır. Hamurun bu farklı şekillerde kullanılması, çeşitli lezzetli ürünlerin ortaya çıkmasını sağlar.
 
Geri
Üst