Hamuru Patatesli Poğaça Yumuşacık Pofuduk

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Hamuru Patatesli Poğaça Yumuşacık Pofuduk Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
3 orta uzunluk patates
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı
1 paket instant maya ya da yaş maya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Hamuru Patatesli Poğaça Yumuşacık Pofuduk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerimizi haşlıyoruz ılıkken çatalla eziyoruz üzerine sütümüzü ve mayamızı ek edip karıştırıyoruz.
Daha sonra şeker, tuz, yumurta akını, sıvı yağı, un ve kabartma tozunu ek edip, yoğuruyoruz.
Hamurumuzu mayası gelene kadar dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüklüğünde bezeler yapıyoruz.
Tepsi mayası için 15 dakika bekletip üzerine yumurta sarısı, susam ve çörekotu serpiyoruz.
180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Hamuru Patatesli Poğaça Yumuşacık Pofuduk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst