AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamur ve patatesten ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hamur ve patatesten ne yapılır?​

Patatesli Hamur İşi Tarifleri | Yemek Tarifleri
- Patates Akıtması
- Çörek Otlu Pişi.
- Sosyete Poğaçası
- Krep.
- Kaşık Dökmesi.
- Sütlü Kaşık Dökmesi.
- Yufkadan Fındık Lahmacun.
- Peynirli Pankek.

Patatesli Poğaça hamuru nasıl yapılır?​

Ezdiğimiz patateslerin üzerine 1 su bardağı sütü ve sıvı yağını döküyoruz. Tuzunu da katıp karıştırıyoruz. Daha sonra mayayı, tatlı kaşığının ucuyla şekeri ve unu katıp yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Mayalanması için yaklaşık 35-40 dk bekletiyoruz.
Hamur ile ne yapılır?
Mayalı Hamur Ile Ne Yapılır | Yemek Tarifleri
- Mayalı Hamur.
- Kaşık Dökmesi.
- Kahvaltılık Çörek.
- Simit Pişi.
- Yufkadan Fındık Lahmacun.
- Yumurtalı Ramazan Pidesi.
- Halka Pişi.
- Tuzlu Lokma.
Patatesli hamur nasıl pişirilir?
Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın. Kabuklarını soyup içlerini ezin. Un, tuz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun. 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.

Patatesli mayalı poğaça nasıl yapılır?​

Patatesli poğaça hamuru için; derin bir kaba 1 su bardağı ılık süt koyun. Üzerine 1 paket instant kuru maya ekleyin. İyice karıştırıp, mayayı eritin. Daha sonra 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 adet yumurta beyazı, 2 tatlı kaşığı tuz ve 6 yemek kaşığı toz şeker ekleyip, karıştırın.

Hamurla ne yemek yapılır?​

Hamur işi Tarifleri
Patatesli hamur nasıl yapılır?
Patates haşlanır, soğutulur, soyulur, ezilir veya rendelenir. Hamuru yoğururken yoğurma kabına ezilmiş patates konur, üzerine yumurta kırılır, tuz atılır ve azar azar un ilave edilerek hamur yoğurulur. En son, üstteki fotoğraftaki gibi tek beze yapılır ve kullanılır.
Patatesli hamur kızartması nasıl olur?
Hamurun üzereni kapatıp 30- 45 dakika bekletiniz. Sonra patatesleri haşlayıp ezip içine baharatları koyun . Her birinden bir tatlı kaşığı yeterli olacaktır. Hamuru kabarınca alıp küçük parçalar şeklinde koparıp içine harcı koyup kapatıp kızartınız.
Yumuşacık Patatesli Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğuralım.
- Bir kaba yoğurdu yumurtayı alalım ununu göz kararı koydum üzerine kabartma tozunu ekliyoruz (unun üzerine ekleyelim daha güzel kabarır) tuzunu ve suyunu da ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
 
Geri
Üst