SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Hamur Kızartması Tanımı İçin Gereçler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
Hamur Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına süt, yoğurt ve yumurtayı alıp çırpalım.
Tuz ,kabartma tozu ve azar azar unu ek edip yoğurmaya başlayalım.
Hafif ele yapışan lakin toparlanabilen bir hamur elde edelim.
15 dakika dinlendirelim.
Düz bir yeri hafif unlayalım ve hamuru oklava ile açalım.
Ne kadar ince olursa o kadar hoş kabarır. Kalın açmayın hamur pişmez çiğ kalır.
Çay bardağı ile yuvarlak ya da bıçak ile keserek kare haller verebilirsiniz.
Bol kızgın yağda önlü gerili pişirelim.
Hamur Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
Hamur Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına süt, yoğurt ve yumurtayı alıp çırpalım.
Tuz ,kabartma tozu ve azar azar unu ek edip yoğurmaya başlayalım.
Hafif ele yapışan lakin toparlanabilen bir hamur elde edelim.
15 dakika dinlendirelim.
Düz bir yeri hafif unlayalım ve hamuru oklava ile açalım.
Ne kadar ince olursa o kadar hoş kabarır. Kalın açmayın hamur pişmez çiğ kalır.
Çay bardağı ile yuvarlak ya da bıçak ile keserek kare haller verebilirsiniz.
Bol kızgın yağda önlü gerili pişirelim.
Hamur Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı