Hamur Kızartması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Hamur Kızartması Tanımı İçin Gereçler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un

Hamur Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına süt, yoğurt ve yumurtayı alıp çırpalım.
Tuz ,kabartma tozu ve azar azar unu ek edip yoğurmaya başlayalım.
Hafif ele yapışan lakin toparlanabilen bir hamur elde edelim.
15 dakika dinlendirelim.
Düz bir yeri hafif unlayalım ve hamuru oklava ile açalım.
Ne kadar ince olursa o kadar hoş kabarır. Kalın açmayın hamur pişmez çiğ kalır.
Çay bardağı ile yuvarlak ya da bıçak ile keserek kare haller verebilirsiniz.
Bol kızgın yağda önlü gerili pişirelim.
Hamur Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst