Hamur Kızartması (Pişi)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya ve ya 1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Aldığı kadar un (4 su bardağı un kullandım ben )
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvı yağ

Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su ,maya ,şeker bi kaba alınır karıştırılır 5 dk dinlendirin.
Dinlenen karışıma zeytinyağ ekleyip çırpın .
3. 5 su bardağı un ve tuzu ekleyin karıştırın .
Kalan unuda ekleyip 10 dk yoğurun.
Hamuru bir kaba koyup üstünü örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın (ben akşamdan yapıyorum sabah pişiriyorum )
Dinlenen hamuru tezgaha alın elinizi yağa batırıp yuvarlak formda açın yuvarlak bir kalıpla kesin (ben oğluma kestirdim )
Geniş bir tavaya yağı alın kızdırın. İçine hamurları tek tek atın artlı önlü pişirin servise hazır.
Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst