Hamur Kalmayan İçi Boş Pişi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Hamur Kalmayan İçi Boş Pişi Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt (ılık)
Yarım su bardağı su (ılık)
Yarım paket toz maya (5 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su

Hamur Kalmayan İçi Boş Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ılık sütü ve suyu maya ile karıştırıp beş dakika faal olması için bekleyelim.
Akabinde undan üç su bardağı ekleyip yoğuralım ve tuzu ekleyelim daha sonra son bardak unu da ekleyip güzelce yoğuralım.
Kapağını kapatıp mayalanması için bekleyelim (iki katına çıktı mı tamamdır).
Akabinde mayalanan hamurunun havasını alalım ve un serpilip tezgahta merdane ile açalım, ince de olmasın kalın da kenarları serçe parmağınızın kalınlığın da olsun.
Daha sonra bir su bardağı yardımı ile yuvarlak şekiller oluşturalım.
Küçük yuvarlak yapmak istersek görsel olarak güzel duruyor, ağzı yuvarlak küçük bir şişe yardımı ile yapabilirsiniz.
Biçim verdiğimiz hamurunuzun üstünü bir bezle örtelim ve 10 dakika kadar bekletelim.
Akabinde derin bir tavaya yağ dökelim biraz bol olmalı, patates kızarttığınız tavada ki üzere,.
Yağı olabildiğince ısıtalım, pişme sırasında ki kabarması için, yağ uygunca kızarsın içine küçük bir hamur parçası atarak kızarma derecesini ayarlayabilirsiniz.
Akabinde hamurlarımızı yağın içine atıp üstüne kaşıkla içinde ki yağdan dökelim ki birebir ayarda kızarsın hepsi. Hepsini bu şekilde pişirip servis edebiliriz. Afiyet olsun
 
Geri
Üst