AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamur işleri ile ilgili pratik bilgiler

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Hamur işleri ile uğraşan bayanlar birkac ufak puf noktası bilseniz ve boylece borek, kek ve kurabiyeleriniz arkadaşlarınızın yaptığı tariflerden daha guzel olsa kotu mu olur Elbette ki mukemmel olur O halde buyrun hep birlikte hamur işleri ile ilgili pratik bilgiler yazımızı dikkatlice okuyun

Ev yapımı poğacalarınızın uzerine surduğunuz yumurta sarısının icine biraz vişne suyu ilave edin Daha guzel kızarmasını sağlarsınız

Hazır yufka ile hazırladığınız boreklerin daha lezzetli olmasını istiyorsanız hazırladığınız boreği fırına surmeden bir kac saat once buzdolabına surun Buzdolabında 12 saat beklettikten sonra fırına surup pişirin

Elde acacağınız hamuru mutlaka dinlendirin Yoğurduğunuz hamurun uzerine nemli bir bez ortun ve buzdolabında yarım saat bekletin Bu işlem sayesinde hamur daha iyi acılacak ve tadına doyum olmayacaktır

Evde yaptığınız ekmeğin uzun sure dayanması ve bayatlamaması icin hamurun icine bir miktar haşlanmış ve pure haline getirilmiş patates koyun

Hamur işi kızartmalarınızın daha lezzetli olmasını isteyen bayanlar kabartma tozu ile birlikte az miktarda da toz şeker ilavesi yapın Farkı hemen farkedeceksiniz

Kekinizin uzerini suslemek icin hazırladığınız cikolata sosusun icine biraz tereyağ ekleyin Bu işlem sosunuzun lezzetini arttıracaktır

Kek yada borek hamurunu hazırlarken unu ve kabartma tozunu mutlaka eleyin Pişerken hamurun gozeneklerinin acılmasını sağlarsınız
 
Geri
Üst