AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamur isi olarak ne yapabilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hamur işi olarak ne yapabilirim?​

Hamur işi Tarifleri
- Kolay Sarıyer Böreği. Kuş üzümlü çıtır çıtır Sarıyer Böreği bu kez sizin mutfaktan çıkıyor…
- Pazılı Açık Börek. Görüntüsüyle pizzayı çağrıştırsa da, kıtır lezzetli hamuruyla gerçek bir börek yiyeceksiniz.
- Lorlu Kolay Gözleme.
- Sodalı Börek.
- Mayasız Peynirli Poğaça.
- Zeytinli Açma.
- Açma.
- Peynirli Muska Böreği.

Mayasız undan ne yapılır?​

Mayasız Hamur İle Ne Yapılır | Yemek Tarifleri
- Patatesli Gözleme (El Açması)
- El Açması Peynirli Maydanozlu Gözleme.
- Ispanaklı Peynirli Gözleme (El Açması)
- Üç Malzemeli Mayasız Pişi.
- Sirkeli Pişi.
- Pesmet.
- Pişi.
- Tavada Pişi.

Yöresel hamur işleri nelerdir?​

Yöresel hamur işleri nelerdir?
Uzun Uzun Yapılan Kahvaltı Sofralarının Vazgeçilmezi Olacak 12 Yöresel Hamur İşi Tarifi
- Boyoz Tarifi: 400 gram un.
- Katıklı Ekmek Tarifi: İç harcı için;
- 3. Mısır Ekmeği Tarifi: 2 su bardağı mısır unu.
- Kaygana Tarifi: Video Player is loading.
- Kete Tarifi:
- Dızmana Tarifi:
- Çiğ Börek Tarifi:
- 8. Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi:

Mayasız hamuru nasıl yapılır?​

Bir kapta yumurtalar, yoğurt, su ve tuz karıştırılır. Un ve karbonat yavaş yavaş eklenerek yoğurulur. Yumuşak, ele yapışır bir hamur elde edilir. Eller yağlanarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir.

Mayasız hamur kızartması olur mu?​

Puf Puf Mayasız Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu bir kapta çırpma teli ile iyice çırpın. Unu kontrollü ekleyerek yumuşak ele yapışacak bir hamur olana kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 5-10 dakika dinlendirelim.

Kahvaltılık hamur işleri nelerdir?​

Kahvaltılık hamur işleri nelerdir?
#2 Kolay Su Böreği (Videolu) Derya Ersoy.
Tavada Mayalı hamurdan ne yapabilirim?​
Tavada Mayalı Katmer, Yumurtalı Ramazan Pidesi, Çörek Otlu Pişi, Sucuklu Kaşık Dökmesi, Kaşık Dökmesi, Kahvaltılık Çörek, Simit Pişi, Tavada Lahmacun, Tava Pidesi, Yufkadan Fındık Lahmacun, Mayalı Akıtma, Tavada Poğaça, Ponçik, Halka Pişi, Tuzlu Lokma, Tavada Pişi, Sodalı Krep, Peynirli Dızmana Böreği, Patatesli Pankek …
Mayasız açma nasıl yapılır?​
Kabartma tozu ve 1 yumurta sarısı hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır ve un ile kabartma tozu eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir,hamurdan isteğe göre poğaça yapmak isterseniz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açarak arasını peynir maydanoz karışımı konur ve katlanır ,eğer açma …

Mayasız hamur işi nasıl yapılır?​

Mayasız hamur işi nasıl yapılır?

Sade hamur kızartması nasıl yapılır?​

Sade Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeyi hamur haline getiriniz. (kulak memesi yumuşaklığında) Hamuru yarım santim kalınlığında açınız. Sıvı yağda kızartınız. Fazla yağını kağıt havlu ile alınız.
 
Hamur işi yapmayı seven biriyseniz oldukça geniş bir yelpazede seçeneklere sahipsiniz. İşte farklı tariflerden bazıları:

1. **Kolay Sarıyer Böreği:** Kuş üzümlü çıtır çıtır Sarıyer Böreği tarifi, mutfakta keyifli bir deneyim sunabilir.
2. **Pazılı Açık Börek:** Gerçek bir börek lezzeti sunan pazılı açık börek tarifi, denemeye değer.
3. **Lorlu Kolay Gözleme:** Lezzetli lor peyniri ile hazırlanan kolay gözleme tarifi, pratik bir seçenek olabilir.
4. **Sodalı Börek:** Farklı bir tat arayanlar için sodalı börek tarifini deneyebilirsiniz.
5. **Mayasız Peynirli Poğaça:** Hafif ve lezzetli bir seçenek olan mayasız peynirli poğaça tarifi işinize yarayabilir.
6. **Zeytinli Açma:** Zeytin severler için ideal bir seçenek olan zeytinli açma tarifi oldukça lezzetli olabilir.
7. **Peynirli Muska Böreği:** Muska böreği sevenler için peynirli muska böreği tarifi iyi bir alternatif olabilir.

Mayasız hamurdan da birçok lezzetli tarif yapabilirsiniz. Örneğin:

1. **Patatesli Gözleme (El Açması):** Basit ve doyurucu bir tarif.
2. **Üç Malzemeli Mayasız Pişi:** Az malzemeli pratik bir tarif.
3. **Sirkeli Pişi:** Farklı bir lezzet arayanlar için denenebilir.

Yöresel hamur işleri de denemeye değer. Bazı örnekler:

1. **Boyoz:** Karadeniz mutfağından lezzetli bir seçenek.
2. **Çiğ Börek:** Doğu Anadolu'ya özgü bir lezzet.
3. **Katıklı Ekmek:** Klasik bir lezzet olan katıklı ekmek tarifi değerlendirilebilir.

Hamursuz kızartmalar da seçenekleriniz arasında yer alıyor. Mayasız hamur kızartması ve sade hamur kızartması tariflerini deneyebilirsiniz. Özellikle sade hamur kızartması tarifini beğeneceğinizi düşünüyorum. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst