AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamster neden cok su icer?

Editör

Yeni Üye

Hamster neden çok su içer?​

Hamsterlar genel olarak kuru yiyeceklerle beslendikleri için oldukça çok su içerler ve suluklarında her daim taze ve bol su bulunması bu minik canlıların sağlıkları için vazgeçilmezdir.

Hamster kaç yıl yaşar?​

Gonzales hamsterların ömrü diğer hamsterlarla hemen hemen aynıdır. Yani en fazla 2-2,5 yıl yaşarlar. Gonzales hamsterların kilosu da en fazla 60 ile 70 gram arasında değişmektedir. Boyutları ise diğer hamster türlerinin hemen hemen yarısı kadardır, 10 cm’ye kadar da uzayabilirler.

Evde hamster beslemek caiz mi?​

Evde hamster beslemek caiz mi?
Allah teala yeryüzündeki tüm varlıkları ve hayvanları insanların hizmetine vermiş ve onlardan çeşitli şekillerde faydalanmayı helal kılmıştır (Nahl, 16/ 5, 6 80). Hamster denilen hayvan da bu hükme tâbidir.

Nasıl bir evcil hamster türü var?​

Nasıl bir evcil hamster türü var?
yaklaşık 1,5 yıl önce hamster almıştım. syrian hamster galiba,beyaz olanlardan. çok alıştık ona ve baya zevkli oluyor onun yaşamını izlemek.. yaklaşık 1,5 yıl önce hamster almıştım. syrian hamster galiba,beyaz olanlardan. çok alıştık ona ve baya zevkli oluyor onun yaşamını izlemek.. Hocam bir soru soracağım. 1-Kaç adet evcil hamster türü var?

1 hamster türü olan hamster almak istiyorum?​

1- Evcil hayvan olarak bir Hamster türü olan Gonzalesi almak istiyorum. Öncelikle Gonzalesler diğer evcil hayvanlara oranla daha karakteristik yapıya sahiptirler. Yani elinize bir oyuncak alacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kimi zaman size küser, sizinle oyun oynar kimi zaman boş boş gezer veya talaşına girerek günlerce orada takılır.

– Syrian hamster-Suriye hamsterı?​

Syrian Hamster-Suriye Hamsterı ülkemizde sadece hamster olarak geçiyor genellikle. – Yaşama süreleri yaklaşık 2 yıl. – 15-20 santim boyundalar. KESİNLİKLE yalnız yaşamalılar. Yavrular 8 haftadan sonra MUTLAKA ayrılmalı. Aksi takdirde ucu ölüme kadar dayanan kavgalarla karşılaşabilirsiniz.

Hamsterlerin neden çok su içtikleri konusunda verdiğiniz bilgi doğrudur. Hamsterlar genellikle kuru yiyeceklerle beslendikleri için vücutlarının su ihtiyacını karşılamak için bol miktarda su içerler. Bu sebeple hamsterlerin suluklarında her zaman taze su bulunması önemlidir.

Hamsterların yaşam süreleri genellikle 2-2,5 yıl arasındadır. Gonzales hamsterlar diğer hamster türleriyle benzer bir ömre sahiptir. Ayrıca Gonzales hamsterların kilosu en fazla 60 ile 70 gram arasında değişirken boyutları diğer türlerin yarısı kadardır ve 10 cm'ye kadar uzayabilirler.

Hamsterların evde beslenmesi konusunda dinî açıdan hamsterların insanların hizmetine verilmiş varlıklar olduğu ve onlardan faydalanmanın helal olduğu belirtilmektedir. Dolayısıyla evde hamster beslemek dinen caizdir.

Evcil hamster türleri arasında Syrian hamster veya Suriye hamsterı da bulunmaktadır. Bu türler genellikle 2 yıl yaşam süresine sahiptirler, 15-20 cm boyutlarına ulaşabilirler ve yalnız yaşamayı tercih ederler. Ayrıca yavruların en az 8 haftalık olduktan sonra ayrılması önemli bir husustur.

Gonzales hamsterları, diğer evcil hayvanlara göre farklı karakteristik özelliklere sahip olabilirler. Elde tutulacak bir oyuncağın aksine, bazen size küsebilir veya size oyun oynayabilirler. Bu türleri beslemek de ayrı bir keyif olabilir. Hamster alırken türleri hakkında detaylı bilgi edinmek ve ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayarak sahip çıkmak önemlidir.

Geri