AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamsili Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Büyük fırın tepsisi için;
3 kilo hamsi (Ayıklanmış kılçığı alınmış)
7 bardak pirinç
5 su bardağı sıcak su
9 tane soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
5 diş sarımsak
8 çorba kaşığı çam fıstığı
8 çorba kaşığı kuş üzümü
1.5 demet maydanoz
1.5 demet dereotu
Tepsiyi yağlamak için tereyağ
Karabiber
Tuz

Hamsili Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci yıkayıp suda bekletiyoruz. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır. Tencereye fıstıklar alınır kavrulur üzerine soğan sarımsak eklenir kavrulmaya devam edilir.
Suyu süzülmüş pirinç eklenir kavrulmaya devam edilir. Kuş üzümü ve sıcak su eklenir karıştırılır. Yeşillikler ve baharatlar eklenir. Fırın tepsisine tereyağ sürüyoruz ve biraz un serpiyoruz.
Kılçıkları da ayıklanmış hamsiyi parlak tarafı dışarıya gelecek şekilde tepsinin ortasından başlayarak diziyoruz sık sık şekilde ve tuz serpiyoruz. Kenarlarına da taşırıp diziyoruz.
Üzerine iç harcımızı yayıyoruz en üste de hamsiyi parlak tarafı üzerine gelecek şekilde diziyoruz sık şekilde kenar hamsileri içine katlıyoruz yine üzerine tuz serpiyoruz ve zeytinyağ gezdiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Hamsili Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst