- Konu Yazar
- #1
Hamsili Pilav nasıl yapılır
Resimli Hamsili Pilav yapılışı
Hamsili Pilav icin gerekli malzemeler:
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinc
2 adet kuru soğan
1 corba kaşığı camfıstığı
1 corba kaşığı kuşuzumu
1 su bardağı sıvı yağ
yeterince tuz,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarcın
1 tatlı kaşığı domates salcası (isteğe gore)
Kızartmak icin sıvı yağ
imageshamsilipilavtarifiresimli5ad4113c9f77e
Yapılışı:
İnce kıydığımız soğanları,sıvı yağda camfıstıkları ile birlikte pembeleştirelimDaha onceden tuzlu sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten sonra yıkayıp suzduğumuz pirincleri tencereye ilave edip kavuralımYeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşuzumlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip uzerine cıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim
Pilav suyunu cekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelimBalıkları temizleyip kılcıklarını cıkartalım Bir miktar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra sıvı yağda terli yuzlu kızartalımTeflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim
Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralımEn ustte de sırtları uste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelimAğzı kapalı olarak fırında veya cok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım
Resimli Hamsili Pilav yapılışı
Hamsili Pilav icin gerekli malzemeler:
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinc
2 adet kuru soğan
1 corba kaşığı camfıstığı
1 corba kaşığı kuşuzumu
1 su bardağı sıvı yağ
yeterince tuz,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarcın
1 tatlı kaşığı domates salcası (isteğe gore)
Kızartmak icin sıvı yağ
imageshamsilipilavtarifiresimli5ad4113c9f77e
Yapılışı:
İnce kıydığımız soğanları,sıvı yağda camfıstıkları ile birlikte pembeleştirelimDaha onceden tuzlu sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten sonra yıkayıp suzduğumuz pirincleri tencereye ilave edip kavuralımYeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşuzumlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip uzerine cıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim
Pilav suyunu cekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelimBalıkları temizleyip kılcıklarını cıkartalım Bir miktar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra sıvı yağda terli yuzlu kızartalımTeflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim
Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralımEn ustte de sırtları uste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelimAğzı kapalı olarak fırında veya cok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım