Hamsi Tava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler
1 kg hamsi
Yarım kase mısır unu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Pişirme kağıdı

Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamsileri arzu ettiğiniz gibi temizletin. Kılçıklı ya da kılçıksız. Un ve tuzu bir kasede karıştırıp balıkları yıkayıp, süzüp, unlu karışıma bulayın. Yağlı kağıdı tezgaha yayın.
Hamsileri güzelce yuvarlak olacak şekilde yağlı kağıt üzerine dizin. Bir fırça yardımıyla hamsilerin üzerine zeytinyağını sürün. Ben iki tarafına sürüp öyle yağlı kağıt üzerine serdim.
Yuvarlak elde ettikten sonra yağlı kağıdın geride kalan kısmıyla üzerini kapatın. Hamsilerin etrafını yuvarlak olacak şekilde yağlı kağıdı burarak kapatın.
Kürdan yardımıyla üzerinde delikle yapın ve balık tavanızı kızdırın. Hiç birşey sürmeyin. Balık tavanıza yağlı kağıda sardığınız hamsileri koyun.
Tavanızın kapağıyla yağlı kağıdı alt üst edin. Öbür tarafını da aynı şekilde kızartın. Tüm hamsiler için aynı işlemi yapın. Hepsi bu kadar.
Hamsi Tava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst