Hamsi Sarma Tanımı İçin Gereçler
1 kg hamsi
Arpacık soğan
4-5 tane sarımsak
Küçük kereviz sapı
Kırmızı biber
4-5 tane mantar
Zeytinyağ
Mısır unu
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Hamsi Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 kg hamsi yıkayıp süzüp kılçıklarını çıkartın. Mısır ununun içine çay kaşığı ucu ile karabiber, kırmızı biber koyun.
Hamsinin dış tarafını mısır unu ile unlayıp ucundan başlayarak sarın.
Kimilerinin içine kabuğunu soyduğum bir dilim mantar koydum, kimileri boş yağlı kağıtlı reaksiyonun üzerine dizdim.
Ortalarına arpacık soğan, sarımsak, tarhanalık kırmızı biber koydum.
Kereviz saplarını üzerine koydum 4 yemek kaşığı zeytinyağı üzerine gezdirdim bu türlü 1 saat beklettim evvelce ısıtılmış fırında 200 derece pişirdim.
Hamsi Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg hamsi
Arpacık soğan
4-5 tane sarımsak
Küçük kereviz sapı
Kırmızı biber
4-5 tane mantar
Zeytinyağ
Mısır unu
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Hamsi Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 kg hamsi yıkayıp süzüp kılçıklarını çıkartın. Mısır ununun içine çay kaşığı ucu ile karabiber, kırmızı biber koyun.
Hamsinin dış tarafını mısır unu ile unlayıp ucundan başlayarak sarın.
Kimilerinin içine kabuğunu soyduğum bir dilim mantar koydum, kimileri boş yağlı kağıtlı reaksiyonun üzerine dizdim.
Ortalarına arpacık soğan, sarımsak, tarhanalık kırmızı biber koydum.
Kereviz saplarını üzerine koydum 4 yemek kaşığı zeytinyağı üzerine gezdirdim bu türlü 1 saat beklettim evvelce ısıtılmış fırında 200 derece pişirdim.
Hamsi Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı