- Konu Yazar
- #1
Hampal (Patates Mantısı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemesi:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2-2,5 su bardağı un
Yarım bardak su
İç malzemesi
2 büyük patates
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için
2 diş sarımsak
6-7 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hampal (Patates Mantısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak içini yapmakla başlıyoruz.
Patatesleri haşlayalım. Onlar haşlanırken soğanları kavuralım.
Kavrulan soğanın üzerine salça ekleyip onu da kavuralım.
Haşlanan patatesleri ezip soğanlı karışıma ekleyelim baharatlarını atıp karıştıralım ve ocaktan alalım.
Hamuru yapmak için, yumurta tuz ve suyu çırpalım kontrollü bi şekilde hamuru ekleyip yoğuralım.
Mantı hamuru gibi kıvama gelince olmuş demektir.
Hamuru açıp çay bardağı ile bastırarak yuvarlaklar oluşturalım.
İçlerine patates koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
Biraz yağ ve tuz attığımız üzerini geçecek kadar suda haşlayalım.
Haşlanan hampalları servis tabağına alalım.
Üzerine yoğurt ve sos ekleyip servis edelim.
Hampal (Patates Mantısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur malzemesi:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2-2,5 su bardağı un
Yarım bardak su
İç malzemesi
2 büyük patates
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için
2 diş sarımsak
6-7 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hampal (Patates Mantısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak içini yapmakla başlıyoruz.
Patatesleri haşlayalım. Onlar haşlanırken soğanları kavuralım.
Kavrulan soğanın üzerine salça ekleyip onu da kavuralım.
Haşlanan patatesleri ezip soğanlı karışıma ekleyelim baharatlarını atıp karıştıralım ve ocaktan alalım.
Hamuru yapmak için, yumurta tuz ve suyu çırpalım kontrollü bi şekilde hamuru ekleyip yoğuralım.
Mantı hamuru gibi kıvama gelince olmuş demektir.
Hamuru açıp çay bardağı ile bastırarak yuvarlaklar oluşturalım.
İçlerine patates koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
Biraz yağ ve tuz attığımız üzerini geçecek kadar suda haşlayalım.
Haşlanan hampalları servis tabağına alalım.
Üzerine yoğurt ve sos ekleyip servis edelim.
Hampal (Patates Mantısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı