- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Hamileyken x raydan geçebilir mi?
Uzmanların belirttiği üzere, hamileler için X-ray cihazlarının bir sakıncası bulunmamaktadır. Çok düşük miktarda maruz kalınan x ışınları ise bebeğinizi olumsuz yönde etkileyebilecek bir sonuca neden olmamaktadır.Havaalanındaki X-Ray cihazları hamilelere zararlı mı?
KADIN ve HAMİLELERİN İÇİNİ RAHATLATACAK AÇIKLAMA; GÜVENLİK KAPILARINDAN GEÇİŞ Hamile ve çocuklu kadınların güvenlik noktalarından rahatlıkla geçebilirler. İçinden geçtiğimiz kapı şeklindeki detektörlerin asla radyasyon içermediğini, bu nedenle bebeklere ya da rahim içindeki fetusa zarar vermeyeceğini söyleyebiliriz.Hamileler neden X-Ray cihazından geçebilir mi?
Hamileler neden X-Ray cihazından geçebilir mi?Hamilelik döneminde ise elektronik cihazların bebeğe ya da anne adayına herhangi bir etkisinin olup olmadığı konusunda uzmanlar, x-ray cihazları için bir sakınca olmadığını belirtiyor. Seviyesi çok düşük olan x miktarda maruz kalınan x ışınları ise bebeği olumsuz etkileyebilecek bir sonuca neden olmamaktadır.
X-Ray cihazı bebeklere zarar verir mi?
Asla radyasyon içermez. Bu nedenle bebeklere ya da rahim içindeki fetuse zarar vermezler. El tipi dedektörler de aynı mantıkla çalıştıklarından zararlı değildir.El dedektörü radyasyon yayar mı?
Asla radyasyon içermez. Bu nedenle bebeklere ya da rahim içindeki fetuse zarar vermezler. El tipi dedektörler de aynı mantıkla çalıştıklarından zararlı değildir.”X-Ray cihazından geçmek zorunlu mu?
X-Ray cihazından geçmek zorunlu mu?Havaalanı, alışveriş merkezi, kamu kurumları gibi değişik yerlerin girişlerinde güvenlik kontrolü amacıyla bulundurulan X-Ray kapılarından geçmenin sağlık açısından sakıncalı olmadığı belirtildi.
Uzmanlarsa, yaygın ve yanlış inanışın aksine güvenlik cihazlarından geçmenin herhangi bir zararı olmadığını söylüyor. Hamile ve çocuklu kadınların güvenlik noktalarından rahatlıkla geçebileceklerini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr.
Gebelikte uçak yolculuğu, genel olarak güvenlidir. Son çalışmalar da dahil bir çok çalışma, seyahat amaçlı olan ve çok sık olmayan uçak yolculuğunun anne ya da bebeğe ait bir sağlık sorununa yol açmadığını göstermektedir. Birçok hava yolu şirketi 36. gebelik haftası sonuna kadar uçuşa izin vermektedir.
Kapı dedektörü hamilelere zararlı mı?
Kapı dedektörü hamilelere zararlı mı?Kulaktan dolma yanlış bilgiler nedeniyle anne adayları, metal dedektörlerin bebeklerine zarar vereceği endişesiyle güvenlik noktalarından geçmek istemiyorlar. Bu cihazlar iyi yalıtıldıkları için düşük seviyede radyasyon yayarlar. Metal kapı dedektörleri hamileler için herhangi bir sağlık riski taşımamaktadır.
Radyasyon bebeğin gelişimini nasıl etkiler?
Radyasyondan etkilenen bebekte… Kan kanseri adı verilen lösemilerde ve tiroit kanserlerinde artış görülür. Beyin yapısı etkilenen çocuklarda zeka geriliği, kafa çevresinde küçüklük, göz ve görme bozuklukları ortaya çıkabilir. Bazı bebeklerin radyasyon maruziyetine bağlı olarak karaciğer ve böbrek yapıları etkilenir.Radyasyon düşüğe neden olurmu?
Anne adayının gebelik döneminde yüksek doz radyasyona maruz kalmasının bebeği etkileyerek düşük, başın küçük olması (mikrosefali), öğrenme güçlüğü, entelektüel yetersizlik (zekâ geriliği) ve büyüme gelişme geriliği gibi zihinsel ve bedensel özürlere neden olabildiği gibi, çocukluk çağı kanser riskinin de artmasına yol …El dedektörü zararlı mı?
El dedektörü zararlı mı?Üzerinizde metal bir cisim varsa manyetik alanı kapatarak ötmeye başlar. Asla radyasyon içermez. Bu nedenle bebeklere ya da rahim içindeki fetuse zarar vermezler. El tipi dedektörler de aynı mantıkla çalıştıklarından zararlı değildir.”