- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hamilelikte tetanoz aşısı yaptırmak gerekir mi?
Doktorlar genellikle ilk 3 aydan sonra tetanoz aşısı yapılmasını önermektedir. Ancak annenin son 10 yıl içinde tetanoz aşısı yaptırmış olması durumunda aşıya gerek yoktur. Gebelik döneminde yapılan tetanoz aşısı anne ve bebeği enfeksiyondan korur, yenidoğanda oluşabilecek enfeksiyon riskini azaltır.Gebeye tetanoz aşısı ne zaman yapılır?
Gebelikte tetanos aşısı 20. Ve 24. Haftalarda olmak üzere toplam iki kere yapılmalıdır. Eğer bu iki aşıdan sonra doğumdan sonra 3. Doz yapılmamışsa bu iki aşı sadece 1-3 yıl arasında kadına koruyuculuk sağlamaktadır.Gebelikte tetanoz aşısı 1 doz ne kadar korur?
Gebelikte tetanoz aşısı 1 doz ne kadar korur?Aynı zamanda olası durumlara karşı da tetanoz aşısı yapılabilmektedir. Bu durum doz miktarına bağlı olarak farklı yıllar kapsamında özellikle hamileleri koruma altına alır. – Tek doz ile tetanoz aşısının koruyuculuk süresi bulunamaz. – 2. doz tetanoz aşısı ise 1 ila 3 yıl arasında koruma sağlar.
Hamilelikte tetanoz aşısı düşüğe neden olur mu?
Hayır, hamilelikte tetanos aşısı yaptırmanın hiçbir sakıncası yok. Düşüğe de neden olmaz.Tetanoz aşısı aç karnına yapılır mı?
Hamilelikte tetanoz aşısı aç karnına mı yapılır? Tetanoz aşısı aç veya tok karnına yapılabilir.Hamilelikte ilk aşı ne zaman yapılır?
Hamilelikte ilk aşı ne zaman yapılır?Ancak aşı emzirme döneminde de anne ve bebeğe zarar vermeyen bir uygulamadır. Hamilelikte aşılama genellikle ikinci üç aydan sonra başlar. Aşılamanın en önemli amaçlarından biri fetüste büyüme geriliği, ölü doğum ve sinirsel problemlere neden olabilecek enfeksiyonlardan korumaktır.
Hiç aşılanmamış gebelerin en az iki doz tetanoz aşısı almaları sağlanmalıdır. Daha önceden aşılanmamış bir kadın hamileliği sırasında tetanoz aşısı olmaya karar verirse ilk üç aydan sonra 4-8 hafta arayla toplam 2 doz aşı olmalıdır. İkinci doz doğumdan en az iki hafta önce tamamlanmalıdır.