AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamilelikte sucuk yemek zararli mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.665
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hamilelikte sucuk yemek zararli mi?​

Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, hamilelik döneminde kadınlara sucuk, salam ve sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden uzak durmaları yönünde uyarılarda bulunarak, bu ürünlerin anne karnındaki bebeklerde beyin hasarına yol açabileceğini söyledi.

Hamilelikte ne yemek yasak?​

Biz de hamilelik sürecini sağlıklı geçirebilmeniz adına bu dönemde uzak durmanız gereken yiyecekleri derledik.
- Az pişmiş ya da çiğ et.
- Az pişmiş ya da çiğ yumurta.
- 3. Alkol.
- Çiğ balıklar ve sakatatlar.
- Hazır gıdalar.
- İyi yıkanmamış meyve ve sebzeler.
- 7. Kafein.
- 8. Bazı balık türleri.

Hamilelikte tatli yemek zararli mi?​

Hamilelikte tatli yemek zararli mi?
Avrupa Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Serhat Partalcı, gebelikte diyabet oluşabildiğini ve diyabet olan hamilelerin yedikleri şeker, tatlı gibi yiyeceklerin büyük risk taşıdığını belirtiyor. Bu risklerin başında, gebelerde kan şekerinin yüksek olması birçok normal olmayan durumu beraberinde getirebiliyor.

Hamilelikte sucuk neden yenmez?​

Hamilelikte sucuk neden yenmez?
Sucuk, salam ve sosis gibi besinler oldukça lezzetliler ve bu tür besinlere karşı istek hamilelik döneminde artabiliyor. Ancak bu ürünlerin hazırlanma aşamasında eklenen nitrit-nitrat adındaki gıda katkı maddeleri kanserojendir ve bebeğiniz için toksik olabiliyor.

Hamile kadın aç kalırsa ne olur?​

Aç kalmayın Aç kalan annede kandaki keton miktarının artması, bebeğin ilerideki psikolojik ve nörolojik gelişiminde gerileme ve sakatlık riskine; tansiyon inip çıkmasına, bayılmalara sebep olur. Kan şekerinin düşmesiyle de baş dönmesi, sinirlilik, baş ağrısı gibi sorunlar ortaya çıkar.

Hamilelikte saat kaçtan sonra yemek yenmemeli?​

Uzun saatler süren açlık anne kadar bebeği de olumsuz etkileyecektir. Saat 18.00’den sonra gebeler karbonhidratlardan uzak durmalılar. Ayrıca hamileler uykudan en az bir saat önce yemek yemeye son vermelidir.

Gebelikte ilk 3 ay nasıl beslenmeli?​

Gebelikte ilk 3 ay nasıl beslenmeli?
Annenin günlük olarak en az tek bir öğünde; kırmızı et, balık, kurubaklagil gibi bir protein kaynağını; günlük 3 bardak süt veya yoğurdu; günlük 5-6 porsiyon kadar sebze ve meyve tüketimini tamamlanması ve karbonhidrat olarak; kepekli ürünler değil tam buğday ekmeği, tam tahıl ekmeği, çavdar ekmeği gibi vitamin ve …
 
Hamilelik döneminde sucuk, salam ve sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden uzak durulması önerilir. Çünkü bu ürünlerin içerisinde bulunan nitrit ve nitrat gibi katkı maddeleri kanserojen olabilir ve bebeğiniz için toksik etkilere neden olabilir. Uzmanlar, hamilelikte bu tür işlenmiş et ürünlerinin tüketiminden kaçınılmasını önermektedirler.

Ayrıca, hamilelik sürecinde bazı yiyeceklerin tüketiminden kaçınılması gerektiği bilinmektedir. Örneğin, az pişmiş ya da çiğ et, az pişmiş ya da çiğ yumurta, alkol, çiğ balıklar ve sakatatlar, hazır gıdalar, iyi yıkanmamış meyve ve sebzeler, kafein içeren içecekler, bazı balık türleri gibi yiyeceklerin gebelikte tüketilmemesi önerilmektedir.

Aynı şekilde, hamilelikte aşırı tatlı tüketimi de önerilmemektedir. Gebelikte diyabet oluşma riski olduğundan, diyabetik hamile kadınların şeker ve tatlı tüketimine dikkat etmeleri gerekmektedir. Kan şekeri yüksekliği, bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebilir ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Hamilelik döneminde sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Protein kaynakları, süt ürünleri, sebzeler, meyveler ve sağlıklı karbonhidratlar tüketilmesi, bebeğin ve annenin sağlığı için önemlidir. Açlık durumunun da gebelikte sakıncaları olabileceğinden, uzun süre aç kalmamaya dikkat edilmelidir. Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için beslenme konusunda doktorunuzdan destek almanız önemlidir.
 
Geri
Üst